reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta odchudzająca starającej

reklama
Foremeczki ;D ;-), polecam Wam salatke porową!
Moją ulubioną....mniam,mniam

2 ladne, dorodne pory(pokrojone w paseczki,tylko biale końcówki)
1 puszka kukurydzy kons.
1 puszka ananasow
ok.40 dkg zoltego sera(ja daje królewski) startego na tarce z grubymi oczkami
ok.40 dkg szynki (konserwowej lub tostowej) pokrojonej w kosteczkę
majonez(wg gustu, moj ulubiony to Hellmans Babuni Bezalkoholowe ;-) )

Przemieszac,wymieszac i gotowe!

SMACZNEGO!!!!
 
i jeszcze jeden przepisik
Papryka nadziewana mięsem i ryżem

SKŁADNIKI:
8-12 owoców papryki,
1/2 szklanki ryżu,
20-25 dag mielonego mięsa,
łyżka zielonej pietruszki,
sól,
pieprz,
jajko 5 dag tłuszczu,
3-4 pomidory,
cebula

PRZYGOTOWANIE:
Paprykę krótko obgotować, przelać zimną wodą, usunąć nasiona. Ryż ugotowany na sypko, mięso mielone, jajko i posiekaną zieleninę wyrobić, przyprawić solą i pieprzem. Nadzienie rozłożyć ciasno do przygotowanej papryki. Stopić tłuszcz w naczyniu, dodać drobno pokrojoną cebulę podsmażyć. Ułożyć nadziana paprykę, podlać małą ilością wody, dodać kostkę bulionowa, dusić pod przykryciem około 30 min. Mniej więcej po 20 min dodać obrane ze skórki, pokrojone pomidory. Podając posypać zieleniną
 
Super przepis dla mięsolubnych ;-) Smacznie, a szybko.

Karkówka pieczona w sosie śmietanowo-cebulowym:

1kg karkówki
0,5 litra śmietany 36%
2 zupy cebulowe "Knorr"
2 kremy z pieczarek "Knorr"
ser żółty


Z mięska robimy kotleciki (rozbijamy, jednak nie za cienko- około 1,5 cm grubości), NIE PRZYPRAWIAMY.
Śmietanę mieszamy z "suchymi" zupami, czosnkiem, można dodać jakieś zioła prowansalskie, bazylię itp. wg uznania.
Mięsko kładziemy do piekarnika na blachę, smarujemy gotowym kremem śmietanowym, posypujemy startym serem i zapiekamy w temp. około 180-200 stopni. Przy włączonym termoobiegu pieczemy około godziny.

Pyszne z pieczonymi ziemniakami :-)
 
reklama
Do góry