reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych Maluszków

Dziewczyny, a moj mały dostał awersji na mleko:eek: Nie chce i mlek pić, choć kiedyś potrafił na raz wypić 230ml. Czy któraś z was też ma ten problem?
Bo ja już nie wiem co mu dawać jeść.
Na obiad uwielbia dania włoskie (bobovit dla 9 mies), ale na kolację to juz gorzej. Kaszka też mu nie wchodzi (pewnie dlatego, ze ma smak mleka:-p) Dzisiaj nakupowałam mu różnych kaszek i kleików samkowych, może to coś pomoze:-)

reklama
Dziewczyny, a moj mały dostał awersji na mleko:eek: Nie chce i mlek pić, choć kiedyś potrafił na raz wypić 230ml. Czy któraś z was też ma ten problem?
Na obiad uwielbia dania włoskie (bobovit dla 9 mies), ale na kolację to juz gorzej. Kaszka też mu nie wchodzi (pewnie dlatego, ze ma smak mleka:-p) Dzisiaj nakupowałam mu różnych kaszek i kleików samkowych, może to coś pomoze:-)

Moze z butli nie chce pic .. chyba ze z butli nie pije.... U nas tylko niekapek wchodzi w gre nawet przy kaszkach... Kiedys Lena nie chciala mi nic to lyzeczka jej dawalam pic przez kilka dni i pozniej znow wrocila do normalnego picia...
Dobrze,ze cycem nie gardzi:tak:
Moze sprobuj waniliowe , albo truskawkowe mleko. Ja wlasnie malej dzis dalam i wypila;-)

Veritka ja ten okres mam już za sobą, na szczęście.
Mały na kolacje zamiast mleka wolał wołowinkę z warzywami. Tak się to ciągnęło przez jakiś miesiąc czasu... Kaszki beee, mleko beeeeeee.... wtedy zaczęłam podawać Danonki które przyjął z godnością. Potem w zupkach przemycałam troszkę mleka....
U nas wszystko wróciło do normy. Teraz znowu mamy bunt na marchewkę i wszystko gotuję bez niej...

dziewuszki co jeszcze moge dac malej (mlecznego i sycacego) zamiast kaszki? bo wydaje mi sie ze ma lekkie zaparcia(znow:sorry:) choc kupki ma codziennie tylko takie twardawe bobeczki , czy to normalne? bo jak nie daje kaszki to ma takie jak zaprawa gipsowa....ale opis:-D

VERITASERUM a moze poprostu danie sloiczkowe miesne czy inne , ktore maja dodatek mleka ?? To jest chyba taka seria dania na dobranoc.

dziewuszki co jeszcze moge dac malej (mlecznego i sycacego) zamiast kaszki? bo wydaje mi sie ze ma lekkie zaparcia(znow:sorry:) choc kupki ma codziennie tylko takie twardawe bobeczki , czy to normalne? bo jak nie daje kaszki to ma takie jak zaprawa gipsowa....ale opis:-D

Ja daje malej mleko waniliowe i truskawkowe. Wprowadzilam tez serek homogeniozwany, a dzis taki odpowiednik Actimel, ale dla niemowlat. I jogurty dla niemowlat tez daje. Po kaszkach moze byc twarda kupa :tak: Twarde bobki i po marchewce moga byc i roznych daniach... Mozesz dawac malej wiecej owocow w dzien, to kupa powinna wrocic do normy..Duza ilosc owocow sloiczkowych dziala rozluzniajaca na stolce

Na całe szczęście posmakowały mu kaszki smakowe:-)
Nie wiem jak wasze ale mój to straszny łasuch.
Pobudka, kaszka na mleku, pożniej deserek (owoce lub serek), obiad cały słoik (najlepiej dania włoskie powyżej 9mies z bobovity, chyba) pozniej chrupki kukurydziane i na kolacje znowu kaszka. W nocy tylko pije herbatke :-)
Pomiędzy jedzeniem duuuzo pije, najlepiej ulubione soczki/nektar

Kiedyś, na mleku, było łatwiej, a teraz musze wymyślać co mu do jedzenia dać:-D
Wogóle straszna maruda sie zrobil. Chyba sie rozpieścił;-)

VERITKA moja chudzina , ale apetyt jej dopisuje ostatnio i tez ladnie wcina. Choc na pewno nie tyle co Twoj :-D Tego typu dania jak wloskie, hiszpanskie mala tez juz je , bo tu na Majorce sa od 6msc :tak::tak: Tylko sa troszke bardziej zmiksowane :tak:

u nas na szczęście nie ma problemu z mleczkiem, mała chętnie je pije, co prawda nie zdązyło jej się jeszcze wypić więcej niż ok 200ml, ale czyste mleczko ma 2-3 razy dziennie, do tego jeszcze porcja kaszki, jakiś obiadek, owoc, no i do przegryzienie pałki kukurydziane, biszkopta itp.

reklama
w czy w nocy dajecie mleko maluchom swoim ? kurcze moj dosyc czesto sie budzi i ciaga cyca moze powinnam mu dawac wode z butelki zeby odzwyczaic ? :eek:

Do góry