reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych Maluszków

w czy w nocy dajecie mleko maluchom swoim ? kurcze moj dosyc czesto sie budzi i ciaga cyca moze powinnam mu dawac wode z butelki zeby odzwyczaic ? :eek:

ja daje cyca w nocy caly czas... nie wiem kiedy i jak zabiore sie do nicnego odstawiania..

Tylko mleko w nocy jest najbardziej wartosciowe i tak jak Lena jest szczuplutka to wlasnie to mleko jest dla niej najbardziej wartosciowe i pozywne!!!

reklama
ja daje cyca w nocy caly czas... nie wiem kiedy i jak zabiore sie do nicnego odstawiania..

Tylko mleko w nocy jest najbardziej wartosciowe i tak jak Lena jest szczuplutka to wlasnie to mleko jest dla niej najbardziej wartosciowe i pozywne!!!

Ja sobie własnie zdaje sprawe. I w sumie powinnam mała karmic w nocy jeszcze. Ale musiałabym chyba wcale nie sypiac, bo Zosia wpadała w cycowy nałóg- budziła sie co 15 minut bo cyca nie było w buzi, po tygodniu takich nocek myslałam, ze oszaleje:eek: Tym oto sposobem zakonczyłysmy nocne karmienie...

A mojego cyca Kubuś sam odrzucił. Najpierw prężył się i wił się jak chciałam go w dzień karmić, a potem doszła histeria nocna na próby dostawienia do piersi. Nawet jak go przetrzymałam to i tak nie chciał. Chyba posmakował za bardzo zupek i kaszek :( Było mi przykro, ale z drugiej strony nie jest już ode mnie tak zależny jak będąc na cycku, a i ja mogę sobie pozwolić na małe przyjemności (ostre potrawy, jakiś alkohol, słodycze)
A co do karmienia nocnego-to odkąd odrzucił pierś-czyli ponad miesiąc temu- w nocy nie pije i nie je, dostaje 260 ml kaszy na noc i to go trzyma, je zazwyczaj koło 20 a potem podobna dawka około 8 rano.

A co do karmienia nocnego-to odkąd odrzucił pierś-czyli ponad miesiąc temu- w nocy nie pije i nie je, dostaje 260 ml kaszy na noc i to go trzyma, je zazwyczaj koło 20 a potem podobna dawka około 8 rano.
:szok::szok::szok::szok::szok: moja nigdy nie wypiła więcej jak 200 ml, ona dostaje na noc o 21 zazwyczaj 180ml mleczka i to jej wystarcza do 7-7.30 gdzie też dostaje 180 ml mleczka

Ania najlepsze w tym wszystkim jest to, że jak Młody opróżni butlę, to płacze z takim żalem że już się skończyło i patrzy na Nas z takim wyrzutem :) Dodam, że nie jest gruby, mimo że tyle je:) W sumie kaszę na mleku je 2 razy (rano i wieczorem), w ciągu dnia zje jeszcze jogurt i na tym się kończą jego mleczne posiłki. Mleka modyfikowanego nie chce mimo że próbowałam róznych rodzajów. Nie za mało ma mlecznych posiłków??

Ania najlepsze w tym wszystkim jest to, że jak Młody opróżni butlę, to płacze z takim żalem że już się skończyło i patrzy na Nas z takim wyrzutem :) Dodam, że nie jest gruby, mimo że tyle je:) W sumie kaszę na mleku je 2 razy (rano i wieczorem), w ciągu dnia zje jeszcze jogurt i na tym się kończą jego mleczne posiłki. Mleka modyfikowanego nie chce mimo że próbowałam róznych rodzajów. Nie za mało ma mlecznych posiłków??

moja ma mleka 2-3 razy dziennie, 2x 180ml i 1x 150 i do tego jedna porcja kaszki ok 150-160ml, no ale z moją nie ma problemu, bo pije mleczko i jak na razie nie wybrzydza, a skoro twoje dziecko ma 3 razy dziennie mleczny posiłek to myślę, że to wystarczy, chociaż może inne mamuśki się wypowiedzą, bo ja w sumie nie wiem ile tego powinno być

to moja Jula zjada max 170 tylko na kolację, to ja trzyma do 24 max 1 i wtedy zjada 140 mleka (woda, herbatka jest beeee) a rano ok 8 zjada az 50ml:eek: pożniej je mleko o 16:30 i 20. Czyli ma 3 mleczne posiłki, oczywiście nie tylko samo mleko jej daję, dosypuję raz kaszki, raz bułkę wkruszę albo biszkopty. Ale ona jakiś taki tadek niejadek jest z rana.

hej mamusie dawno mnie nie bylo ale podczytuje:-)

pozwole sie wypowiedziec:-)

moja tez je 3 posilki mleczne

rano o 8 je kaszke na 150ml mleka czyli z kasza wychodzi około 180ml gotowego posiłku, potem o 11 je obiadek słoik lub półtorej słoika zalezy co je. potem o 14 je sinlac z owocem potem o 17 zje jakiegos owocka albo czasem z 60ml mleka albo dopiero po 18 na noc kasze 180 ml i w nocy o 1-2 130 mleka:-)

A ja wam powiem ze jak bylam w pl u siostry to zaczelam mu dawac naprawde sporo nowych rzeczy..nic mu nie wyskoczylo a wcinal az mu sie uszy trzesly...wszystko nowe,smaczne :) balam sie ze sie bedzie ksztusil-ale nie!! radzi sobie swietnie :) w koncu ma juz te swoje 4 zebolki :D

reklama
Do góry