reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych Maluszków

Kacpruch jak dostaje owoc to po 1,5h daje mu jeszzcze ok 80 ml kaszki w butelce bo widac ze jest glodny, czesto tez musze go "dokarmic" po n.p słoiczku, ale za to on je baaaaardzo malo mleka praktycznie w dzien prawie w ogole nie chce:-(

co do glutenu ja tam czasem daje sama do zupki, ale najczesciej kupuje jakies sloiczki z kaszą manna ale nie zbyt czesto. Juz czesciej daje ta polowke zóltka ale to tez ze sloiczka bo kurcze jak ja mu zrobie i on tego nie je to jakos mi bardziej tego szkoda wyrzucic

reklama
Kurcze, to tylko ja mam takiego głodomora?
Moja Mała je z 4-5 posiłków dziennie, do tego butla, bo cyca już nie chce, nawet w nocy już go nie łapie. Je kaszkę z biszkoptaki np lub herbatnikami, deserek, owoc (jabłko z bananem-sama tre), obiadek i jeszcze raz obiadek albo kaszka, bo już mi się pomysły kończą, dzisiaj np dałam po kawałeczku bułkę z prawdziwym masłem, ona tak to gryzie jakby miała wszystkie zęby :-D Śmiesznie to wygląda, albo dostaje kawałek bułki do ręki i sama je :-D bułeczkę lub biszkopta wkruszam też już nawet do deserku ze słoiczka bo sam deserek to zdecydowanie za mało Ogólnie to wszystko by zjadła co by się jej podało, taki z niej głodomor, a waży 8300.

kamlotka z Kacpra tez jest głodomor. Np dostałby 200ml mleka a za 10 minut kolejne 200 to i tak by to wypił. Co mu sie da to on zje. Same deserki to za mało, musze dorzucic kilka biszkopotów. Jak mi odlatywał po 180 ml kaszki tak teraz to ryk bo ma mało :confused: Obiadki podobnie, mięso musi byc obowiązkowo. Ostatnio jedlismy klopsy z sosem i dalismy mu spróbowac?? Zjadł całego klopsa plus sos plus ziemniaczki!!! Tak mu smakowało! I nic mu nie było :-p Ja juz sama nie wiem co mu gotowac. Jak mi mama mowila ja szybko mleko odrzuciłam, gdzies w 7 miesiącu. No i dawała mi to co oni sobie gotowali. Ciekawe czy Kacper wdał sie we mnie :confused:

Aniu żyję żyję i już nadrabiam na Lipcu

Patra, moja Mała też już sosik z mięskiem jadła i jakieś tam zmielone papki mniej smakują niż tak poprostu pogniecione:-D Przynajmniej coś czuc w buzi a nie jak papka odrazu do gardełka leci. :-D:-D

Doktorka ostatnio mi powiedziała że jak Mała nie chce cyca, ani modyfikowanego to i tak nadrobi to w innych posiłkach, że mleka na siłe nie mam jej dawac, z tym że ona akurat Nan Ha lubi więc podaję

Kamilko, a dlaczego mielibyśmy CIE nie pamietać .
W dupke zaraz dostaniesz .
Mój też jest głodomor wszystko by zjadł najchetniej.
Dałam mu wedzone makreli spróbować w piatek to ,aż oczy mu z torbit wyskoczyły.
Najchetniej je to co nie oze jeszcze ,czyli nasze kanapiki,jak mi pajde złapie to niewiem co sie dzieje!!:-D:-D:-D
Potrafi wsunąć ogramniastego banana a po tym jeszcze 3 -4 biszkopty:szok:.

Wczoraj dałam mu rosołku i posiekany makaron i jadł jak niewiem:szok::baffled::baffled::baffled:!!
A danony na raz musi miec dwa bo jest awanti!!!:szok::-p

Cześc Dziewczyny
zwracam się do Was z ogromną prośbą...
mam trudną sytuacje materialną a tu zaraz dzidzia przyjdzie na świat...
mam pytanie czy któraś z Was nie ma do odsprzedania za jakąs symboliczną cene jakiś ubranek na początek dla dzidzi?
jesli tak to bardzo prosiła bym o kontakt przez PW
pozdrawiam

ONA ja CI nie pomoge niestety ,bo sama czekam na trzecie beby!!
A popacz też w lumpach ,tam mozna znaleść spox ciuszki!!

Mój też jest głodomor wszystko by zjadł najchetniej.
A danony na raz musi miec dwa bo jest awanti!!!:szok::-p
U mnie to samo...maly co mu nie dasz to wcina!!
I tak samo z danonkami...jeden?? zart!! tak sie drze ze musze albo dac 2 albo go ''jakos'' uspokoic!!
Dalam mu ostatnio skorke od chleba to nie chcial puscic jak mu chcialam na wieksza wymienic!! a wy dajecie pomamlac skorke od chleba maluszkom?? bo nie wiem czy to nie za wczesnie

chodze po lumkach i jak tylko cos jest to kupuje w miare mozliwosci ale niestety jeszcze duuzo mi brakuje... ale staram sie jak moge, zeby zaewnic mojej Kruszynce wszystko co potrzebne
pozdrawiam

a co dokladnie potrzebujesz najbardziej?? bo ja mam przekazac ciuszki znajomej bo jest w 5 miesiacu ciazy ale mam ich dosyc sporo to kilka moge ci odstapic....tylko co najbardziej potrzebujesz??mam synusia ale sporo ciuchow takich unisex a pozatym do 8 miesiaca miala to byc sorusia wiec kupilam kilka dziewczecych ;):)
pozdrawiam

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry