reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych Maluszków

reklama
ostatnio dalam sprobowac mojemu ogorasa kiszonego o matko jak wcinal he cmoktał i cmoktał :) i nic mu nie bylo
a ostatnio daje mu chrupki kukurydzine flipsy i iszkopty tak do raczki tylko caly czas patrze zeby duzego kawala nie ugryzl i sie nie zakrztusil :-) ale wcina dzielnie gryzie zuje he zajada sie az mu sie uszy trzesa :-)

Ja te ostatnio daję chrupki kukurydziane i etrdy wszystko jest w lepkiej kukurydzianej papce, ale Tosia ma taką zadowolona minę że hej, a jeszcze bardziej smakują jej biszkopty, jak je zabrałam resztkę co jej została w rączce to na mnie nakrzyczała:-)
I niestety po mięsku i kaszce robi twarde kupki, w dodatku na raty

Moj lekarz mowi,ze takie juz kupki bedą o bardziej stalej konsystencji przy kupce, ale nie mamy nie rezygnowac z mieska bo w nim jest najwievej zelaza i bialka, jest bardzo wazne, dla rozwoju.Nie martwcie się kupciami,

u nas kupka śluzowata była prawie 2 tyg, odstawilam kaszki nestle i kupki teraz są całkiem ładne, bez śluzu, widać nie słuzyła jej kaszka malinowa, a tak jej smakowała :wściekła/y: A powiedzcie mi czy muszę podawać małej kaszki wogole co dzien? i jak to jest z tym żółtkiem daje się co dzien po 1/2 czy co kilka dni?

Beata a może spróbuj malinową z BoboVity? może inny aromat malinowy, inne mleko i nie będzie takich reakcji kupowych :tak:

beata26 ja nie daje kaszek juz ze 3 tyg bo mały miał krosty,musze znów spróbowac dac zeby sprawdzic czy to na 100procent po nich.Je tylko zupki i deserki.Moje tez były z nestle

Ostatnia edycja:
teraz dalyscie mi do myslenia jesli chodzi o kaszki bo Mari ma zaparcia ostatnio a ja daje jej kaszke, moze od tego bo wczesniej po samych obiadkach tak nie bylo. wczoraj kupilam kaszke nestle ze zbozami i sliwkami po 6 mc wspomagajaca trawienie, zawiera gluten ,i mam pytanie czy jak zjadla pare lyzeczek to moge dac jej jeszcze biszkopta ktory tez zawiera gluten czy to za duzo, wy sie trzymacie z ta iloscia glutenu na poczatku? a i dolanczam sie do pytania beatki o zoltko?

dziewczyny czy wszystkie juz podajecie gluten? mie pediatra powiedziala zeby poczekc do 9 miesiąca(stara szkoła) bo nowa szkola mówi ze w 6 miesiącu ale w śladowych ilosciach pół łyzeczki kaszy manny na porcje mleka czyli np jak mala pije 150ml to do tego pół łyzeczki ugotowanej manny.nie więcej. bo czytam ze dajecie po kilka biszkoptów:baffled: i juz sama nie wiem.

reklama
ja dawałam małej gluten w 5 gotowałam zupki i na koniec kaszki manny wsypywałam. Ale przestałam dawać codziennie, teraz wkruszam czasem biszkopta do owoców, czasem daję do rączki ale najwyzej je 3 razy w tyg. Moja mama za to dała mi w 3 mcu kaszy manny i wcinałam aż mi się uszy trzęsły, przesypiałam po niej całe noce i jestem zdrowa a dodam że miałam skazę długo. Więc reguły nie ma. Nie można chyba zbytmnio chuchać i dmuchać, popatrzcie na deserki. Niby gruszszki są od 7-8 mc a słoiczki juz po 4 mozna kupić:baffled:

Do góry