reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych Maluszków

reklama
no widzisz dobrze,że przypomialas, bo przeciez niecodziennie wszystko czytamy, ;-):-D czasami nie ma szans wszystkiego nadrobic,

hej dziewczyny, czy jest wśród was ktoś, kto karmi piersią i czeka do końca 6 miesiąca z wprowadzaniem stałych pokarmów? ja do tej pory dawałam małemu kaszkę sinlac, ale nie codziennie,poza tym marchewkę, jabłko i gruszkę i na razie nic więcej.mój mały jest alergikiem, więc bardzo ostrożnie wprowadzam mu nowe jedzonko... mamy już połowę szóstego miesiąca i nie wiem, czy to odpowiedni czas na wprowadzanie glutenu.coś mi mówi, żeby podawać pół łyżeczki kaszki manny, zresztą takie są zalecenia lekarzy, ale od piątego miesiąca... jak to jest u was? poradźcie, co podawać małemu, w jakiej kolejności.:confused:

Mam pytanie, co podawać małej by zaczęła więcej przybierać? Wydaje mi się że mięsko cos da, ale co jeszcze? Dodam że dawałam poza moim cycem kaszkę ryżową nestle ale niestety moja ma po niej klilkudniowe zaparcia. Może jakiś przepis z kaszą manną?

No i chciałabym przepis na jakąś wodnistą zupkę którą można podawać butlą....

Willsonko, mi lekarka mówiła,że jak dzieci mało przybierają, to albo właśnie do mleczka dodać troszke kaszki, albo zagęszczać kleikiem ryżowym, może po kleiku nie będzie zatwardzenia. U nas to akurat nie ma takiego problemu, bo masa jest ok.
A co do zupek, to ja np gotuję ziemniaczka, marcheweczkę i jeszcze jakieś warzywko i jak chce żeby było rzadkie, to jak miksuję to wszytsko blenderem dodaję tej wody od gotowania warzyw, i w zależności od tego, jaką chce mieć konsystencje, dodaje wody. Myślę,ze dało by się butlą , to jakoś pić. A czemu nie chcesz łyzeczką podawać ?

Bo chciałabym jej zupkę potraktować jako napój do przepojenia zamiast tych słodkich herbatek dla dzieci. A łyżeczka dostaje normalny obiadek:-)

moim zdaniem wlasnie kaszka,ale nie taka w butli tylko taka gesta w mieczce tak jak na opakowaniu pisze, no i zieminiaki są tuczące wiec jak kupujesz sloiczki to czesciej kupuj n.p dynia z ziemniakiem, szpinak z ziemniakiem, no i te z mieskiem , albo z gerbera sa kluseczki z jarzynkami i jakims miesikiem, i n.p jak mala nie zjada jednego sloiczka od razu to daj za n.p godzinke ;-);-)

aa zapomialam mozna przeciez juz podawac maluchom biszkopciki i n.p te chrupki kukurydziene.

reklama
Wilsonka spróbuj podać kleik kukurydziany lub kaszkę kukurydziana one są łagodniejsze bo nie zatwardzają a to właśnie ryżowe powoduja zatwardzenia jest kaszaka ryżowo- kukurydziana chyba z bebilonu.

Do góry