reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

U nas niestety jedzeniowych porażek ciag dalszy:-( aż nie chce mi sie pisać. Ale będziemy próbować dalej. Co do kaszki to zrobiłam rzadszą ale ze smoczka 3 prawie nic nie upiła, natomiast ze smoczka kaszkowego leciało jak z kranu więc był płacz i koniec jedzenia. Spróbuję w południe zrobić proporcje jak na opakowaniu i dam jej takie gęste ze smoczka kaszkowego, zobaczymy...aczkolwiek tracę nadzieję że moje dziecie będzie jadło co innego niz mleko.

Pabla może spróbuj podać tą kaszkę czy kleik łyżką :confused2:Albo kup tą butelkę LOVI z łyżką , ja uważam że o wiele lepiej się karmi.

Ja mimo że jest przeciwniczką kleików bo podobno zapychacze to skusiłam się na kupno takiego kleiku. Zakupiliśmy więc kleik kukurydziany i wczoraj był pierwszy posiłek tego cuda. O dziwo dziecko zjadło prawie 60ml :-) i jeszcze w dodatku na bazie mleka modyfikowanego a nie mamusi co też było miłym zaskoczeniem:-)
Dzisiaj natomiast będziemy konsumować maminą zupkę a raczej papkę o smaku warzywnym ( marchewka, ziemniak , por , jabłko ) . Zobaczymy czy posmakuje dziecku.

Co do słoiczków Hippa a raczej składu to miałam zupkę warzywną i dynię z ziemniakami i nie było tam mowy o soli. Poza tym gdyby była to bym nie dała dziecku. Teraz rozpoczynam własną produkcję zupek i wkładam je w słoiczki po zupkach sklepowych, więc prawie jak ze sklepu tylko tańsze :happy:

A powiedzcie jakie polecacie mleko modyfikowane? Bo jeśli dziecko akceptuje takie mleko to opłaca mi się kupić :-) Obecnie mam NAN HA w płynie..wcześniej miałam HUMANA ale Adaś uczulony na nie.

reklama
zgadzam sie z Tobą Haszi że płacz by sie przydal od czasu do czasu przynajmniej wiedzialbym ze Mala jest glodna...a tak to na wyczucie...

soczek stał sie juz tylko malym deserkiem po zjedzonej kaszce lub mleczku, a popijamy herbatke HIPP na trawienia( moze dlatego mala tak dobrze sie wyproznia):))

poradzilismy sobie tez z warzywnymi sloiczkami Hippa wprawdzie jedynym sposobem zeby mala go zjadla jest karmienie jej z butli( ale przynajmniej wcina ) owocowe deserki dalej wcinamy lyzeczka:)) wiec kompletnie nie wiem dlaczego warzywnych niechce...maly wybredziuch:))

dzisiaj wkoncu ladna pogoda w UK wiec idziemy pospacerowac nad morzem...i moze kupimy kubeczek niekapek( bo mamusia ostatnio kupila taki od 6 miesiaca Tomme Tippee i chyba za twardy ma dziubek bo mala nie moze sobioe poradzic z dziaselkami zeby cos z niego lecialo moze ten od 3 miesiaca bedzie mial bardziej miekki dziubek i mala bedzie w stanie sie z niego napic...

pozdrawiam
C:%5CUsers%5Cmarcin%5CDesktop%5Cmalutka-male%20zdjecia

pabla Jak dawałam z kubeczka na początku kaszkę to zrobiłam bardzo gęstą żeby jej do buzi nie leciało bo inaczej by się krztusiła i denerwowała. i tak za każdym razem robię ciut rzadszą i mam zamiar dojść do tego że samo mleko też kiedyś pójdzie z kubeczka:-D
może spróbuj jej zrobić na tyle gęstą żeby musiała mocno ciągnąć, po za tym cierpliwości, w pewnym momencie kliknie i będzie dobrze. Dawaj chociaż po 1 łyżeczce nowośći. Młoda przyzwyczai się do smaku a w pewnym momencie stwierdzi że jej smakuje;-)

Pabla u nas na poczatku tez ze wszystkimi nowosciami byla porazka.Jablko ochydne,marchewka tez ,kaszka za gesta.A teraz wszystko jest wmiecione w 5 min.i to ze stekaniem ,ze za wolno daje.Ja od poczatku zaczelam dawac lyzeczka,no oprocz mleka zageszconego kleikiem na noc.Nie probowalam z kubkiem ani butelka Lovi.Maly super zajada z lyzki.Ja mysle ,ze musisz cierpliwie trenowac.Napewno cos malej posmakuje i zacznie ladnie jesc.

My od wczoraj tez z kaszka bananowa probujemy,ale wyczytalam,ze ona jest z mlekiem modyfikowanym nastepnym,a ono jest chyba od 6 m-ca nie?:baffled:

Madziu, ja jestem mało cierpliwa i to jest najgorsze...:-( szybko tracę zapał, ale spróbuję dawać małej może w końcu zaskoczy...a jak Twój Maciuś marudzi to na drugi dzień też mu trochę dawałaś czy robiłaś przerwe?? Ja zrobiłam przerwę i teraz wszystko jest be, a wczesniej i Sinlac gęsty jadła i jabłko z łyzeczki...ehhh....

Sylsor- witaj wsrod lipcowek, skad dokladnie jestes?
Pabla- wszystkie dzieci sa inne, Lenka moze potrzebuje wiecej czasu, aby przyzwyczaic sie kaszek i innych papek. Bedzie dobrze:tak:

reklama
Do góry