liwus
Mama Rozalki i Adasia :)
U nas niestety jedzeniowych porażek ciag dalszy:-( aż nie chce mi sie pisać. Ale będziemy próbować dalej. Co do kaszki to zrobiłam rzadszą ale ze smoczka 3 prawie nic nie upiła, natomiast ze smoczka kaszkowego leciało jak z kranu więc był płacz i koniec jedzenia. Spróbuję w południe zrobić proporcje jak na opakowaniu i dam jej takie gęste ze smoczka kaszkowego, zobaczymy...aczkolwiek tracę nadzieję że moje dziecie będzie jadło co innego niz mleko.
Pabla może spróbuj podać tą kaszkę czy kleik łyżką Albo kup tą butelkę LOVI z łyżką , ja uważam że o wiele lepiej się karmi.
Ja mimo że jest przeciwniczką kleików bo podobno zapychacze to skusiłam się na kupno takiego kleiku. Zakupiliśmy więc kleik kukurydziany i wczoraj był pierwszy posiłek tego cuda. O dziwo dziecko zjadło prawie 60ml :-) i jeszcze w dodatku na bazie mleka modyfikowanego a nie mamusi co też było miłym zaskoczeniem:-)
Dzisiaj natomiast będziemy konsumować maminą zupkę a raczej papkę o smaku warzywnym ( marchewka, ziemniak , por , jabłko ) . Zobaczymy czy posmakuje dziecku.
Co do słoiczków Hippa a raczej składu to miałam zupkę warzywną i dynię z ziemniakami i nie było tam mowy o soli. Poza tym gdyby była to bym nie dała dziecku. Teraz rozpoczynam własną produkcję zupek i wkładam je w słoiczki po zupkach sklepowych, więc prawie jak ze sklepu tylko tańsze
A powiedzcie jakie polecacie mleko modyfikowane? Bo jeśli dziecko akceptuje takie mleko to opłaca mi się kupić :-) Obecnie mam NAN HA w płynie..wcześniej miałam HUMANA ale Adaś uczulony na nie.