reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

Taki mam zamiar Surv, teraz przez najblizsze kilka dni jabłko z dynią, zobaczymy czy w końcu załapie. A potem jabłko z marchewką...tylko w takim tempie to obawiam sie że zupki i warzywka zaczniemy jak mała będzie miała z rok czasu:-) No nic, chyba musze sie uzbroić w cierpliwość, widocznie dla niej to jeszzce za wczesnie i tyle. Ale będziemy próbować.

reklama
Witajcie...jestem tutaj nowa ale mam nadzieję że dowiem się wiele ciekawych rzeczy ...

moja Daria za cztery dni bedzie miała 4 miesiące...wprowadzilam jej na noc kaszkę na mleku modyfikowanym zjada ją ok godziny 21.00( mala je 180 ml a ja dosypuje jej trzy łyżeczki kaszki- niewiem czy to malo czy duzo??!!) Dosypia do 7 rano (czasami zjada jeszcze jedna butle ok 5 - same mleczko) a pozniej rano niechce jesc az do 10-11...problem z nia jest taki ze to NIEPŁACZĄCE dziecko ...i nawet nie woła że już jest głodna...ja muszę pilnować ile już mineło...ale czy warto jej wpychać na siłę mleczko bo akurat minelo juz 5- 6 godzin...

co do sloiczkow Hippa to owszem wcina ( z malym krzywieniem sie) wszystkie smaki owocowe , problem niestety pojawia sie przy warzywnych lub miesnych...sa wszedzie na ubranku, kanapie , sliniakach...pluje dalej niz widzi...

soczki pije bez problemow( ale czy sa jakies ograniczenai w ilosci jakie powinnam jej podawac??....
a kupki piękne brązowawo, zólto zielonkawe 1-2 razy dziennie zawsze rano...:))
wiec chyba jest dobrze...aaa i waży już 8 kg bo urodziła się 4,710:)))

Witaj sylsor wśród nas :happy:
No ładnie waży Twoja mała . Co do soczków to wiem że są jakieś ograniczenia ale niestety nie pamiętam dokładnie

Surv ja miałam ten słoiczek ziemniaki z brokułami i nie zauważyłam żeby Adaś jakoś po nich się lepiej wypróżniał. No ale kolor ma taki który od razu sugeruje że będą kupy gigant!! :laugh2:

Natalka, gratulacje! Mama zapasy Vanisha poczyniła?:-D
Florcia dziś po raz pierwszy karmiona przez tatusia uznała, że to jakiś nowy rodzaj zabawy i rechoczac pod nosem wywalała tacie język z zawartością buzi, która oczywiście malowniczo spływała na dziecko i leżaczek:-p niestetyż tata się przez to zniechęcił do karmienia łyżeczką, ale mimo to bedziemy go nadal zmuszać do tego procederu, bo o ile skutki odżywcze może są niewielkie, to obie z Florą mamy kupę zabawy:-)

sylsor witaj z tego co ja wiem to soczkow nie powinno sie podawac przed 4tym miesiacem a potem to jako dodatek,deser po daniu np po mleku czy kaszcze,a nie zeby sie tym napijac,bo zawierają kwasy i mineraly ktore obciazaja nerki
dzis pierwszy raz podalam kaszke kukurydzianą na gesto ale za rewelacyjnie nie bylo w pewnym momencie maly dostal odruchu wymiotnego i sie skonczylo,pocieszylam go cycem

ja daje marchewke Bobovity.Z tego co widzialam to w sloiczkach Hippa jest wiele niepotrzebnych dodtkow,przynajmniej w tych ang.Np kupila jablko z Hippa i w skladzie byly jeszcze inne dodatki,a w sloiczku innej firmy 100% jablko.

Pabla ja na 240 ml mleka dodaje 3 -3,5 lyzki kaszki i maly pije przez smoczek 3.Mysle ,ze sama musisz poprobowac na mniejszych ilosciach mleka ila kaszki dodawac tak zeby przez smok sie dalo wszamac.

A Macius dzisiaj z okazji skonczonych 4 m-cy dostal dziiaj na sniadanko kaszke ryzowa z bananami.Mniamusna byla:tak:,az trzeba bylo druga porcje dorobic-zarlok jeden:-p

madzia... ach te nasze głodomorki.
Ika dzisiaj tak szybko wsunełą jabłuszko że aż Tato się zadziwił:-D:-D:-D
Nowość to kaszka ryżowa bananowa...i jak narazie to poczekam jeszcze z 2 tygodnie z wprowadzaniem innych rzeczy.
Młoda wymiata z kubeczka aż miło, ale jak jej spróbowałam dać tak z kubeczka bez przykrywki...to też się napiła:szok::szok::szok::szok::szok: także Pabla...tak ona zje z wszystkiego :-D:-D:-D:-D:-D ..no anioł nie dziecko.
Jeśli chodzi o Hippa to faktycznie,nie we wszystkich potrawach ale pojawia się sól. ......hm ale why???
Dzisiaj dałam na próbę troszkę jabłuszka z jagodą z gerbera...pycha było:-D:-D:-D:-D...asekuracyjnie starłam jeszcze całe spore jabłuszko i ......zostało zmiecione w 5 minutek:-D

U nas niestety jedzeniowych porażek ciag dalszy:-( aż nie chce mi sie pisać. Ale będziemy próbować dalej. Co do kaszki to zrobiłam rzadszą ale ze smoczka 3 prawie nic nie upiła, natomiast ze smoczka kaszkowego leciało jak z kranu więc był płacz i koniec jedzenia. Spróbuję w południe zrobić proporcje jak na opakowaniu i dam jej takie gęste ze smoczka kaszkowego, zobaczymy...aczkolwiek tracę nadzieję że moje dziecie będzie jadło co innego niz mleko.

reklama
Witaj sylsor, rzeczywiście piękna waga córeczki.
A z niepłakaniem to jest tak, że każda mama marzy o niepłaczącym dziecku, ale te ryki się jednak czasem na coś przydają :-D.

Do góry