reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

Tosika ja mam buteleczki TT i jak był mniejszy to czasem jak odciągnęłam mleczko to z niego ładnie pił
teraz coś nie pasi więc zapodałam niekapek
ale myślę, że to bardziej chodzi nie o to z czego pije ale co piję - bo mama zapodała koperkową:sorry:
no mi się podobnie zdaje - też dawno dawno temu Flora parę razy z TT mojego mleka się napiła, ale teraz już nic nei działa , bo zawartość nie ta:baffled: Tak jak Tymek kubeczek niekapek darzy sporą atencją pod warunkiem, że nie trzeba z niego pić:-p

reklama
Tosika Ty mnie tak tutaj nie zachwalaj bo jeszcze dziewczyny pomyślą , że faktycznie jestem tak super-fajna ;-)
Odnośnie tych zupek z pierwszymi mięskami to do tej zupki dodajcie trochę śliwek albo jabłka. Ja na samym początku dodawałam jabłuszko i kupki szły jak nie wiem. A jak zrobicie taką mieszankę słoiczek 120gr + 1-2 łyżeczki śliwek to na pewno kupa będzie a dziecku też będzie smakowało:-)
My przed chwilą zjedliśmy pierwszą zupkę z żółtkiem i powiem Wam że chyba nigdy tak ochoczo dziecko nie otwierało buzi przy moich zupkach :happy: Co prawda zupka była też z mięskiem i żółtkiem :baffled: ale następnym razem się poprawie a i dodałam trochę mleka :-D
Dzisiaj będzie natomiast jeść kaszkę owocową na wodzie ( tą samą co Antosia ) ale zamiast wody dodamy herbatkę z czerwonych winogron która nam została. Zobaczymy czy Adaś zje..bo kaszka połączona z bobofrutem jest ładnie jedzona.

dziewczyny powiedzcie mi czy skrót TT znaczy Tommy Tippe?? bo ja taka nieświatowa jestem?? ja spuszczałam na początku mleczko i M uczył z butli pić, to też było wielkie oburzenie, ale jak już złapała butlę to wyssała do ostatniej kropli:-p Teraz zauwazyłam, że mała bardziej toleruje soczki niż herbatki.... powiedzcie ile tak nasze szkraby max mogą dziennie wypić soczku??

Liwus - a jak Ty te kaszki na soczkach robisz, nie na mleku??? albo na wodzie???? Jak Ty to robisz.????
U nas już królik przetestowany, teraz od dwóch dni idzie indyk, kupka codzień lub co drugi dzień, nie ma problemu, troche posteka i kupka jest. Ale z tymi owockami do zupki to dobry pomysł:-)

Liwus - a jak Ty te kaszki na soczkach robisz, nie na mleku??? albo na wodzie???? Jak Ty to robisz.????
U nas już królik przetestowany, teraz od dwóch dni idzie indyk, kupka codzień lub co drugi dzień, nie ma problemu, troche posteka i kupka jest. Ale z tymi owockami do zupki to dobry pomysł:-)

Ten pomysł mi podsunęła pediatra,ale to muszą być kaszki na wodę. No i jeśli w przepisie jest kaszka np. na 150ml wody to robię mniej więcej pół na pół czyli 75ml wody i 75ml soku do tego kaszka te 5 łyżek stołowych i do buzi. Czasami jak np. zostanie mi z dnia więcej soku np. 90 ml to wtedy mniej wody.

Liwus - sprytne!!! ja narazie kaszkę zacnę wprowadzać od przyszłego tyg i na mleku, bo my na bebilonie pepti jesteśmy jeszcze. Ale za jakis czas musze normalnego mleka spróbować bo może wcale alergii młoda nie ma.

Pabla , ale jak będziesz robić kaszki na mleku to tez możesz sok dodać, na to samo wyjdzie tylko że kaszka będzie mleczno-sokowa :-D a nie wodno-sokowa:-D

reklama
Do góry