reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

bez mięska.
Mam jeszcze jarzynową z mięskiem
oraz groszkową z żółtkiem.
Daję na przemian.
dziecku nie trzeba chyba codziennie mięsa

acha i do tej zupki dałam oliwę z oliwek

reklama
Kuba też pije kranówe (przegotowaną oczywiście:-D) daje soczek 40-50ml i dolewam wody, ostatnio dość dużo pije:tak:
kurcze to ja chyba tylko taki leń jestem bo zupki kupuje gotowe:zawstydzona/y:deserek zrobiłąm jabłko+banan zamroziłąm 6 słoiczkó na wszelki wypadek jakby kupnego zabrakło:zawstydzona/y:a daje różnych firm- gerber, bobovita i hipp:tak:
post smakołyki Ice zapodajesz:tak:

Kicrym...ja mam po prostu warzywa z ogródka niczym nie nawożone więc głównie dlatego gotuję sama...no i oczywiście taniocha wychodzi w porównaniu z kupowaniem słoiczków:tak:

Ja gotować zamierzam lada dzień, wiec będę prosić o przepisy łopatologiczne bo jeszcze mlodej nic sama nie gotowałam...czekam na pensję, kupuję blender i do dzieła:-) dziś zrobiłam zapas słoiczków na tydzień - obiadki i deserki - i wydałam kupę kasy:no::szok: a mojej młodej słoiczk 125 g nie wystarcza na posiłek obiadowy....

u nas czasami zupka kupna, a czasami moja prywatna. Ta druga jest częściej oprotestowywana:baffled::baffled::baffled::baffled: A tak się staram:tak::tak::tak: Jula bardzo lubi danie Gerbera - smakowite jarzynki z cielęcinką. Na razie testuję kisiel, potem wracam do banana, a w poniedziałek żółtko do zupeczki:-)

Nam pediatra radziła na przemian - jak mięsko, to nie żółtko. Naturalnie mięsko nie musi być codziennie. Planuję tak właśnie zrobić. Do rybki tez się przymierzamy, a i buraczki chodzą mi po głowie:rofl2: No i szpinak z ziemniaczkiami. Wszystko po kolei:tak:

Dziewczynki, jaka rybka Wam podeszła???

reklama
madzia dla Twojego kupowca to buraczki jak znalazł.
Też wyszłam z założenia że mięsko nie codziennie więc robię cykle mięsko, vege, żółtko,vege, mięsko itp itp

MOja polubiła moje zupy jak zaczęłam dawać troszkę mleczka do nich, a po pewnym czasie łyknęła również bez mleczka. To mi poradziła mama i zadziałało

Do góry