reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

U nas jest tak:
6 - moje mleczko - nie wiem ile zjada:-p
9 - kleik ryzowy na mleku z owocami ze słoiczka
12 - zupka - mały słoiczek lub niecały duży
14.30 - moje mleczko - nie wiem ile zjada:-p
16 - owoce albo jakaś kaszka
0d 18.30 - moje mleczko do rana

reklama
U nas 7-8 moje mleczko
9:30-10:30 -deserek sama robie mniej wiecej 180 ml
12:30-13:30- moje mleczko
15:30-16;30- zupka sloiczek 190 gram
okolo 18 czasami jest jeszcze cycus ale nie zawsze
20- sztuczne mleko plus najczesciej 3 lyzki kaszki ryzowej 250 ml

pabla - ja koło 10 daję kleik kukurydziany z owockami, ale na mleczku i jest git. Popołudniu - około16-17 idzie jakiś deser. Ostatnimi czasy jest to kisiel i odnoszę wrażenie, że mógłby on zastąpić każdy inny posiłek:tak::tak::tak: Sprawdza się też banan zmiksowany z jabłkiem i z dodatkiem kaszki manny (jako porcja glutenu). Po 6 miesiącu można już bardziej menu urozmaicać, więc na pewno się na coś skusimy. Jeżeli chodzi o kaszki, to Julka wielką fanką nie jest. Trochę zjada, ale nie są to porażające ilości. Kaszkę z herbatnikami kupiłam w Rossmanie. Jeszcze nie próbowałam, musze skończyć inną. Wydaje mi się, że te Rossmanowskie kaszki (Babydream) są całkiem ok. W poczeklani mam kaszki Hipp, juz z glutenem.:happy:

U nas jest tak:
cała nocka do 9tej cycuś,
11 - deserek
14-15 obiadek (i jak zje 120 ml) to normalnie święto lasu;-)
16-17 cyc
18-19 kaszka i tak jak Julka Antosia nie jest fanką tegoż dania (aczkolwiek zauważyłam, że bardziej preferuje te kaszki na noc z hipcia niż robione z proszku??:confused:
a później to już cyc...

Któraś z Was dawała jakąś kaszkę z herbatnikami....gdzie można ją kupić, moze to wypróbujemy....

Pabla- ja kiedys kupilam herbatniki (Heinz) dla niemowlat od 4 m.z. , dodaje sie je do mleka i tworzy sie taka papka. Mloda plula nimi na odleglosc, a co polknela to zwrocila. Tak wiec nie polecam, chociaz moze Lence cos takiego by zasmakowalo. Jednak z tego co widze to te dwie dziewczynki maja nie tylko taka sama date urodzenia ale rowniez i podobne charakterki (w koncu urodzone pod ta sama gwiazda). Kiedy czytam to, co piszesz to tak jakbys pisala o Zainab:-D.

Mój niejadek i chudzielec wg pani pediatry dzień jedzenia wygląda tak :
8-10 w zależności kiedy się obudzi cycek
11-13:30 - deserek + ok.100ml herbatki/soczku ale nie zawsze chce
16:30 obiad : zupka ok.150ml(zupka na mięsku) + ok.180ml mleka Bebiko 2
18:30 Kaszka ( owocowa lub z herbatnikami czasami z dodatkiem soku dla zmiany smaku )
19:30 cycek po kąpieli
...jeśli w nocy się obudzi a raczej już to rzadko zdarza się to cycek.

Któraś z Was dawała jakąś kaszkę z herbatnikami....gdzie można ją kupić, moze to wypróbujemy....
no i ten kisiel chyba jeszcze spróbuje.
bo tak myślałam żeby i na sniadanko około10:00 i na podwieczorek około 17:00 dawać jej co i nnego niż mleko.

Pabla ja daje kaszkę z herbatnikami. Adaś pluł wszystkimi możliwymi kaszkami Bobovity , Nestle w sumie też. Więc kupiłam zwyczajną kaszkę w Rossmannie Babydream : KASZKA MLECZNA Z HERBATNIKAMI DLA NIEMOWLĄT OD 6 MIESIĄCA ŻYCIA
Tą kaszką nie pluje bardzo ładnie ją zjada , to samo jest też z kaszką też Babydream tylko owocowa od 4 m-ca życia , jest jeszcze taka ryżowo-bananowa już nie wypróbowaliśmy bo Adaś uczulony na banany.
Ale innej kaszki już nie kupuje. Do tych kaszek dodaje czasem soczek albo herbatkę żeby był inny smak. POLECAM TĄ KASZKĘ !!

U mnie jest tak
7:30 210 mleka z 3 miarkami kaszki owocowej ( gęstą kaszką pluje)
ok 10 herbatka wypije albo nie, chciałam podać deserek to to nie pasuje :baffled:
12, 210 mleka nie zagęszczonego
15, 15:30 obiadek albo deser zjada cały mały słoiczek lub pół dużego
ok 17, 18 mleko 210 nie zagęszczone
ok 22 210 mleka zagęszczonego 3 miarkami kleiku ryżowego i do rana już nic

Dzisiaj napisalam sms do Madzi, odpisala, ze wciaz czekaja na podlaczenie telefonu i internetu i ma nadzieje, ze nastapi to szybko bo bez bb czuje sie jak bez reki. Macius jest greczny i ciezki- dzisiejsza waga 10 kg. Wszystkie ciotki lipcowki maja pozdrowienia, a zwlaszcza Survivor bo dzisiaj ma urodziny (swoja droga Madzia ma niezla pamiec:szok:).

reklama
My czekamy na Madzie i Maciejka z ktorego wyrasta prawdziwy byku;-) Wagowo juz nawet Misia Kuleczke przescignal;-):-)Ja ide z Miskiem na wazenie 10 lutego ale nie wydaje mi sie aby przytyl za wiele za to ja nadrabiam kg kolejny na plusie:(

Ostatnia edycja:
Do góry