reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

A my dzisiaj pierwszą łychę jogurtu od cioci Liwus zakosztowałyśmy. Antoś miała taką minę w stylu :hmm...to ja to już mogę??:baffled:
Jutro przyjeżdża moja mama to oddaję jej w kuchnię na parę dni (hiphip hura:-D) to popichci i nam i Antoli ;-)

reklama
ja przedwczoraj sprobowalam owoce z jogortem dac i poszlo gladko,zreszta owoce moga byc wchloniete przez Macka w niograniczonych ilosciach,a jogurt jak widac w tym nie przeszkadza.
My ostatnio mamy szopki z jedzeniem na noc.Zwykle zjadal cala butle i przy tym zasypial,a teraz cos wydziwia nie chce pic,daje smoka i od razu oczy zamyka.Ale ja sie tak latwo nie poddaje:-pJak po kilku probach nadal jest ryk to w ruch idzie lyzeczka,czasem malpka buzie zamknie i nie chce otworzyc ,ale jako tako dziecko nakarmione,chociaz zasypia przy tym jedzeniu na siedzaco_Ostatnio to juz Maje ogladal przy tym jedzeniu,az naprawde zasnal.Przekomicznie wygladal:-D
Co do picia to sie u nas polepszylo odkad kupila smoczek 3.Potrafi nawet 200ml dziennie herbatki wypic,ale woda i soczki sa be.
Kubek TT tez niedawno kupilam,tak sie nim zajaralam,ale mije dziecko niestety nie.No coz poczeka na lepsze czasy.

Kicrym, część lekarzy twierdzi, że kurczaki ze względu na faszerowanie ich hormonami, sztucznymi paszami etc. itp. są bardzo alergizujące, część jednak, w tym mój lekarz, kurczaka zalecają. Ja kurczaka dawałam od początku i żadnych zmian alergicznych nie ma; można oczywiście polować na ptactwo hodowane ekologicznie, ale w miastach z tym nie najlepiej:tak:
Flora wczoraj przełknęła 3 (słownie TRZY) łyki herbatki...tłumaczę to chorobowym rozprężeniem dyscypliny, bo normalnie za Chiny by sobie tego neikapka wcisnąć nie dała:-) Niekapki mamy dwa, do tego niezliczoną liczbę łyżeczek, a Florka i tak pić nie chce:-p

Surv takie pytanie odnosnie deserkow:tak:Ja robie codziennie i troche to bez sensu latwiej byloby zrobic zapas chociaz na 3-4 dni Powiedz mi jak dlugo przechowujesz gotowe deserki w lodowce?Zastanawiam sie czy jak zrobie deserek dzis rano czy jutro bedzie jeszcze dobry na sloiczkach pisze ze otwarte przechowywac max 48h w lodowce ale nie wiem czy z wlasnorecznie zrobionymi jest tak samo:tak:

Andula, ja za radą Post, deserki mrożę. Robię hurtem na mniej więcej tydzień. Natomiast otwartą porcję trzymam w lodówce góra do następnego dnia, czyli circa 24 h, bo jednak ja ich w tak sterylnych warunkach jak producenci nie przygotowuję.

reklama
A jakie jogurty kupujecie? te frutapurta???
u nas dziś na sniadanko kleik kukurydziany z owocami, ciekawe jak przyjmie, bo Sinlac sie skończył i musimy cos zjeść :-))

Do góry