reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

Nie wiem czy kurczak jest alergizujący- nam alergolog "pozwoliła" dawać własnie kurczaka, indyka i królika.

Co lekarz to inna opinia:-D Mojej koleżance lekarka zabroniła właśnie kurczaka, bo uczula:eek:

Olga mało pije - chyba 50ml nie uzbiera się za cały dzień. Miki miał tak samo, za to teraz niezły z niego "pitek" ;-)

reklama
No własnie ja też słyszałam że kurczak alergenów ma duzo, ale jak zaczne jej gotować to gdzie ja królika znajdę:baffled:
dlatego musimy przetestować bardziej dostępne mięska .....

moja za to nauczyła się dużo pić, ale za mineralką nie przepada. Muszę ją i do tego przekonać. Jak narazie to daję soczki rozcieńczone i herbatki z większą niż na opakowaniu podają ilością wody. Może do mineralki też dojdziemy bo kiedyś pić nie chciała ale dawałam tak po kilka łyków przed i po jedzeniu i tak się jakoś przyzwyczaiła że teraz to potrafi 100 ml wypić nieraz za jednym zamachem:tak::tak::tak::tak:
Kupiłam jej super kubek niekapek Tommee Tippee i nie wiem chyba z grzecznościu wypiła pierwszy raz a jak za drugim razem chciałam zapodać to zrobiła taką smutną minkę i nie chciała pić, więc mama skwapliwie kubeczek schowała i taka jego kariera:-:)-:)-( za miesiąc spróbujemy znowu:tak::tak: albo sama zacznę z niego pić bo tak mi sie podoba:-D:-D:-D

Post - moja też mineralkę tak sobie, soczki herbatki też więcej rozcieńczam.
Moja wypiła około 200 ml na dzień i bardzo mnie to cieszy, kiedys ledwo 20 ml piła.

Jutro jade do alergologa i zapytam o tego kurczaka, bo może ja coś źle zapisałam:sorry:
Kuba do niedawna wogóle nie pił, a teraz 3 butle po 150 idą:tak:herbatek na nie wolno więc daje mu rozcieńczone soczki (40ml soku, 110 wody):tak:

Marcik mojej koleżanki córa też zaczęła gardzić jak miała kila miesięcy i lekarz jej powiedział żeby dawała inne napoje a mleko zastąpiła jogurtami , danonkami itp.
Także nie martw się. Zresztą może Kuncek ma taki dzień , że nie chce za bardzo jeść. Albo może mu zęby dokuczają. Jutro na pewno będzie lepiej..

reklama
Do góry