reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

reklama
Dziś u nas mięso było w zupce kupnej - jak zwykle przygotowałam jej pół słoiczka, a tym czasem Młoda pożarła tę porcję i był wrzas, ze chce jeszcze - dobrze, że mnei tknęło, żeby niani powiedzieć, żeby jej dała więcej, jakby chciała:tak: ale słoiczki u nas są awaryjnie, a jutro już pewnie będę gotować - zupka jak zwykle na mięsku z warzywami, jedyne co to teraz będę miksować także mięsko.

u nas zupy robione przez mamę są nadal beeee...ale Jak trzeba zjeść to Ika je. Ja natomoats wymyslam coraz to nowe receptury bo jednak wolałabym żeby dziecko jadło ze smakiem. Może wkońcu któraś zaskoczy:-)

Eureka, mam, mam. młoda zjadła pierwszą zupkę mamy ze smakiem. Dodałam troszkę mleczka, zupka zrobiła się płynna i zagęściłam odrobiną kleiku:-):-):-):-):-):-):-):-)

No to gratulujemy!!
A u nas na razie jest na topie puree o smaku dyniowym :happy: Pierwszego dnia było nie za bardzo lekkie krzywienie , ale wczoraj już było pycha:-) Dzisiaj Adaś jeszcze będzie jadł deserek-słoiczek o smaku brzoskwiniowym z bobovity, ciekawe czy mu zasmakuje.
Surv ja też czekam na przepis zupki z mięsem :happy:

a u nas dziś babcia karmiła marcheweczka a mama w tym czasie siedziała u fryzjera:-)
zjadł prawie pół słoiczka i pod koniec zaczął pokazywać, że juz ma dość i nie chciał otwierać buzi:-)
ale babcia dumna cała, że tak pięknie je
ja tez zadowolona bo nie musiałam odciągać mleka tylko spokojnie wyszłam na 2h:-)

Wczoraj dalam malej zupke warzywna z Hippa. Zjadla pol sloiczka i chciala jeszcze dalam popic herbatki i poem jeszcze cyca i bylo ok. Chyba niedlugo bede musiala jej dawac po calym sloiczku.
Brawo Ika zupki mamy sa najlepsze:)

reklama
Do góry