reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

A my dzisiaj dostaliśmy na szczepieniu prezent od Nestle, Gerbera i Nana i w tym także była kaszka mleczno-ryżowa z malinami. Jestem przeciwniczka kaszek ale dałam Małemu żeby zobaczyć czy mu w ogóle posmakuje i powiem Wam że jadł ją raczej na przymus niż ze samakiem jak to robi z kelikiem. Adaś nadal będzie jadł kleik kukurydziany z dodatkami , a ponadto Pani doktor dała nam wolną rękę odnośnie żywienia:happy: Zasugerowała tylko żeby oprocz swoich wyrobów dawać też słoiczki.
W poniedziałek wybieram się na podboj TESCO w poszukiwaniu mrożonych owoców do kleiku no i w poszukiwaniu huggisów swimmers - dostaliśmy pozowlenie od Pani doktor nawet nas zachęcała do każdej aktywności dziecka. Także od 6.12 zaczynamy pływanie :-)

reklama
Zadzroszcze wam tego basenu w szczecinie jest tylko jeden basen przeznaczony dla tak malych dzieci i do lutego nie ma ani jedenego miejsca a wiec my czekamy:-(

Olga już wcina cały mały słoiczek zupki jarzynowej - otwiera buźkę jak mała ptaszyna ;-) W weekend spróbujemy z jabluszkiem:tak:

KATE tez dostałam paczuszkę:tak:i jeszcze z Hippa mi przysłali z deserkeim:tak:
w tych próbkach Nesatle akurat juest cukier nie wiem jak w innych produktach, ale Surv ma rację w jednych daniach z Hippa jest cukier a w innych nie:sorry:

ten cholerny cukier jest prawie wszędzie i trzeba ostro pilnować składu, żeby nie zaszaleć z tym cukrem:wściekła/y: u mnie kaszki się nie zmarnują bo mój M je lubi, więc pewnie je przetrąci:-p ja też dostałam paczkę z Hippa, ale nie mam deserku tylko obiadek:laugh2:

Olgunia Ty to wzorowa dziewczynka jesteś - ładnie rośniesz, ćwiczysz i jesz
tak trzymaj!!!
liwuś ale Wam fajowo z tym basenem
oby Adaśko polubił pluskanie

Dziewuszki wytłumaczcie mi jedno, bo trochę się gubię ( i to nie wynika z tego,że jestem jeszcze świeżynką na tym forum ;-) ale .....moja mała jest lipcówką (tak jak wasze kruszynki) czyli ma 4 miechy i , a ja oprócz cyca nic jej nie daję. Jak byłam z 3 tyg. na kontroli (ponieważ pani doktor chciała sprawdzić jej wagę, bo wcześniej uważała że miśce się mało coś przybywa) to stwierdziła, ze wszystko jest oki (było 6kg) i nic jej dawać nie trzeba. Na moje oko malutka jest drobniutka w porównaniu jak patrzę na inne jej równolatki=miesięczniaczki:-) Moja mama twierdzi, że jest w porządku i że ona po prostu będzie taka drobna po mnie (hmm...chyba z czasów z przed ciąży ;-)....niestety) A mnie to męczy, bo chciałabym już jak prawdziwa matka-polka uszczęśliwić swojego bobaska czymś smacznym, tylko boję się co na początek i czy aby nie obciąże za wcześnie żołądka jakimiś rewolucjami, bo w książece jest napisane, ze do końca 5m-ca nic tylko cyc i cyc. No i co ja mam robić??????

No i co ja mam robić??????
Słuchać swojego lekarza, jeśli mu ufasz;-) Nie ma jednej słusznej metody: część lekarzy zaleca jak najdłużej tylko pierś, część dość wczesne wprowadzanie innych pokarmów, więc najważniejsze, żeby trzymać się jednego schematu, no i żeby to jednak pod kontrolą lekarza było, a nie zupełna wolna amerykanka:tak:

reklama
Do góry