reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

Post, najlepsze herbatki takie do roku to impress
ale wlasnie ze wzgledu na glukoze, a nie cukier

nie jestem zadnym ekspertem, pisze co mniej wiecej wiem
nie wiem jak z niektorymi sloikami, ale chyba tam gdzie sa slodkie dodatki (marchew + jeden skladnik, dynia+ jeden skladnik) sie nie dosala, bo jest pomieszanie smakow, ale glowy nie dam sobie urwac
hipp ma ladne etykiety, najwiekszy wybor, ale niestety naciagacze :baffled: poprostu czytajcie sklad, kazda firma ma "cos", ale jak najbardziej wybrac ciekawe rzeczy mozna
tez strasznie lubie produkty hippa bo przynajmniej nie wygladaja tak "niesmacznie" jak np bobovita, ale niestety...
sama osobiscie mam pare "czarnych owiec" i choc kusi nie dam

co do oleju, to chyba to nic zlego jesli jest rozsadnia ilosc, ale tu licze na opinie Sylci

reklama
U mnie dzis maleńki sukcesik - mała po kilku próbach znów załapała łyżeczkę i zjadła z 1/3 słoiczka:-) najpierw było odwracanie głowy i plucie a potem zaczeła otwierać dzioba:szok: jeszzce sie za bardzo nie cieszę bo wiem że jeszcze trudne dni mnie cekają z jej jedzeneim....narazie jednak wiem że jabłko z dynią jest be, samo jabłko ok.

no to gratulacje dla Lenki...i dla mamy za cierpliwość:-D Jak już ustalicie, co jest ok, a co Lenka nie lubi - to na pewno łatwiej będzie z chęcią do jedzenia;-)

Roni, ja gdzieś przeczytałam, że olej to wolno od 7 miesiąca, stąd moje zdumienie - ale generalnie tak sobie ufam tym słoiczkom, bo skoro co rusz jakieś odstępstwa od zdawałoby się rygorystycznych wymogów żywieniowych, to cholera wie, co oni tam jeszcze pakują, o czym nie piszą:baffled:

ja dzies nie wytrzymalam z lyzeczka i podalam soczek jablkowy z butli,nie mam cierpliwosci:wściekła/y: dzis lyzka pojdzie w ruch z jablkiem ze sloczka i zobaczymy:-)

Odnośnie oleju to znalazłam wypowiedź pewnej Pani która jest absolwentką Wydziału Żywienia Człowieka warszawskiej SGGW.

Począwszy pierwszego dnia 5 miesiąca oprócz mleka początkowego modyfikowanego można wprowadzić do diety dziecka zupę lub przecier jarzynowy z dodatkiem łyżeczki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego bezerukowego. Jeśli stosuje się gotowe przetwory w słoikach to zwykle olej jest już do dań obiadowych dla niemowląt dodany przez producenta.

Rudka - głos na Radzia oddany :-)

Ja daje max pol sloiczka marchewki badz jablka,chociaz tego to maly by i dwa sloiczki przetracil.Marchewke daje ok 16 ,pozniej jeszcze mleczko,a jablko ok 18. i pozniej juz mleko z kleikiem na noc ok 20-21.

Pabla gratulacje dla Lenki.U nas na poczatku bylo identycznie z jablkiem ,najpierw sie krzywil ,a pozniej sam dziobek otwierac zaczal.

Te ziemniaki ze szpinakiem tez nam tesciowa przyslala(jakby tu nie bylo,ale nie mialam co dyskutowac:baffled:),ale czekaja w szafce,bo narazie daje samo jabluszko badz sama marchewke.
Co do sloiczkow Hippa to tez mam dwa w domu tylko ze angielskie-Jablko z zurawina i marchew z ziemniakiem,ale ani soli ani cukru nie zawieraja.Za to np na etykiecie jest napisane,ze jablko z zurawina a w skladzie jest jeszcze banan,albo niby samo jablko a tak naprawde z czyms tam jeszcze bylo(juz dokladnie nie pamietam co).Teraz kupuje jablko z innej firmy i faktycznie jest 100%+wit.C

reklama
Do góry