reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

reklama
smooooooooooooooooooooooooooooook od Radzia dla cioteczek:-):-):-)

ja mam w domu glukoze na wypadek dosładzania czegokolwiek dla dziecka, na razie jeszcze z tego nie skorzystalam ale w razie czego jest:-D

a my niebawem przechodzimy na inne produkty niz mleko
za ok 2 tygodnie zaczynamy podawać marcheweczkę
dieta rozpisana przez pania doktor
sama byłam zszokowana, że już ale okazuje się za najnowsze badania naukowców proponują po 4 miesiącu wprowadzać nowe
już sie nie mogę doczekać tego plucia na odległość:-)

U nas Pani doktor nakazała pomalutku wprowadzać zupki. Mimo tego, że Jula nie skończyła jeszcze 4 miechów. Związane jest to z kupami :baffled::baffled::baffled: Śmiejemy się, że urodziłam żołądkowego cyborga :rofl2::rofl2::rofl2: Nic na nią nie działa - żadne kropelki, jabłka, a nawet brak kropelek i brak jabłka nie pomagają. Hehehehe....nawet Pani doktor ma zgryza..... Strasznie się zaangażowała. Mamy jej telefon prywatny (a przyjmuje nas na NFZ) i mamy do niej dzwonić z raportem z frontu kupowego. Jutro próbujemy kilka łyżeczek zupki. Zobaczymy:tak::tak::tak: Trzymajcie kciuki:-D:-D:-D

Magdzik u nas zupki zdecydowanie poprawiły w tej kwestii sprawę, więc trzymasm kciuki, żeby i Julce pomogły;-)
A u nas po wczorajszym bilansie na razie dieta bez zmian, tyle że na tydzień przed kolejnym bilansem mogę zupkę miksować już razem z mięsem, no i pan doktor poleca raczej sok niż przecier z jabłek - tu to już zależnie od mojego lenia, bo jak sobie pomyślę, że mam Florce łyżeczką zapodać 50 ml soku, to jakoś chyba jednak wolę się przecierem, jako substancją stabilniejszą, bawić:-D

reklama
Madzik to i my trzymamy kciuki
Wercia jak dostala marchew z iemniakami to byl brak kupki, dostala na drugi dzien deserek-jablka i winogron, od razu mega kupa ;-)

Do góry