reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

Blanka Wszystkiego Na, naj:-D
ja po zmianie przychodni jestem bardzo zadowolona:-D są dwie panie doktor, jedna zna dobrze Antosia (o ile tak można powiedzieć), a druga jest straszliwie rozchwytywana, widziała Małego raz i raczej wątpię, żeby sobie nas kojarzyła, ale sprawdzę to na następnym szczepieniu:-p za to pielęgniarki i pani położna znają mnie tak dobrze, że jak dzwonie to nawet nie muszę się przedstawiać - zresztą ogólnie wszyscy są mili i zawsze chętnie rozwiewają moje wątpliwości:rofl2: u nas jak Małemu stuknie 4 miesiąc wprowadzamy wszystko co jest na tym etapie dostępne, oczywiście wcześniej to skonsultuje z pediatrą:-p mam wrażenie, że Małemu mój pokarm już nie starcza bo je co godzina, nawet w nocy:zawstydzona/y:

reklama
Kate chyba cos w tym jest moj Maly tez je coraz czesciej ,czasami mam normalnie dosyc:tak:.Narazie raz dostal 3 -4 lyzeczki jabluszka i nic wiecej czekam na 4 miesiac ,ale do tego czasu moje cycki nadmiernie eksploatowane chyba zastarjkuja:baffled:
Ja dzis bylam zalatwiac malemu przychodnie i oczywiscie problemy sa...Niby dziecko do 6 miesiaca ubezpieczone ale jak mnie poinformowala dzis pani doktor to nie dotyczy profilaktyki jakim jest np szczepienie dosatalam recepte na szczepionki na nazwizko i pesel siostrzenicy ciekawe kto mi go teraz zaszczepi...

Blaneczko wow ale z Ciebie już pannica
Kate z tym karmieniem to i u nas jakiś szok
początkowo myślałam, że skok rozwojowy i potrzebuje częściej ale teraz mijają 2 tygodnie i moje szczęście budzi się co 3h lub 2h na jedzenia a było, że po kąpieli przesypiał nawet 6h:tak: no i dopiero teraz mogę powiedzieć, że nocki mam zupełnie nieprzespane

U nas też nastapił powrót do jedzenia w nocy i 3-4 razy:baffled: najgorzej jest nad ranem, bo od 4 mała się budzi średnio co godzinę i chce jeść:szok: ale właśnie dlatego lekarz kazał te zupki, bo mówił, że ona bedzie potrzebować teraz ponad litr mleka dziennie, a ja mogę tyle nie naprodukować - no nic zobaczymy po bilansie za 10 dni, czy rzeczywiście się najada i tak tyje, jak wskazywałaby częstotliwość jedzenia:tak:

U nas tez od czwarej masakra Misiek je co 1.5h a 6:30 juz jest wyspany :baffled:
Gdzie sa te czasy ze spal ze mna w lozku do 11 ehh..:tak:
Surv Twoj pediatra ma chyba racje ze nasze mleczko juz dzidziusiom nie wystarcza trzeba pomyslec o dodatkowym jedzonku:tak:

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mam pytanie kiedy moglabym podawac malej kaszke lub kleik do mleka aby troche w nocy lepiej pospala:tak:no i czy sprobowac podawac juz jabuszko czy jeszcze za wczesnie:confused:ogolnie to problemow brzuszkowych nie mamy tylko zarloczek z niej straszny potrafi co 2 godz jesc i nie wiem juz czy to normalne czy cos jest nie tak:szok:

Tymek je co 1,5 h w dzień i co 3h w nocy.
Chciałam go karmić tylko mleczkiem do 6 mc i w sómie mleczka mam sporo ale chyba i tak nie wytrzymam. Jak tak na mnie patrzy i woła kiedy coś jem to sie czuje jak wyrodna matka, że mu nie dam :-p W dodatku dostaliśmy taką fajną silikonową łyżeczke która mnie strasznie kusi ;-) Oj chyba pokusze się o wyciśnięcie jakiegoś soczku i danie mojemu głodomorowi, pal licho. Chyba od tego nie znienawidzi mojego mleczka...

Mój Kuba też je częściej, ja mimo wszystko chce karmić tylko piersia do końca 5 miesiąca:tak:zobaczymy mam nadzieje ze mi sie uda, już raz przechodziłąm kryzys laktacyjny i udało mi sie go zwalczyć:tak:także jestem pełna optymizmu:tak:
i dodatkowe jedzonko Kubuś dostanie w grudniowe święta:-D

A u mnie Lena zrezygnowała juz od dwóch nocy z jednego karmienia w nocy i je tylko raz, za to w dzień bez zmian, je 4 razy po 130 ml mleka....i to mnie wcale nie cieszy bo w ten sposób zmniejsza sie ilosc mleka wypijanego na dobę.
Surv - litr mleka na dobę?? Moja wypija średnio 600-700 ml i nie widzę żeby potrzebowała więcej:-(

reklama
kicrym Karm karm, jak masz pokarm to to jest najlepsze. Niestety u mnie ilość pokarmu taka sama od dłuższego czasu a młoda je coraz więcej. Odciągam pokarm w nocy ale i tak nie starcza więc teraz jesteśmy pół na pół ze sztucznym.
Bo pomimo że ona tyle je to jest leniuszek jeśli chodzi o jedzenie z piersi (lekarka to zauwazyła odrazu jak zobaczyła jedzącą ikę ), gdyby tak nie było to pewnie nie musiałabym wogóle dokarmiać i karmiłabym piersią tylko.
Pocieszam się tym że to co dostaje to zawsze coś i będę chciała jak najdłużej dawać jej z piersi i odciągać mleczko:-):-):-)
a nam zabrakło mleczka (a hippa nie kupisz byle gdzi ) i otworzyłam mleko następne....jest dużo gęstsze więc pewnie bardziej treściwe. Zobaczymy, może teraz mniejsza ilość jej wystarczy:-)

nea najlepiej zapytaj swojego lekarza....tu jak widzisz dziewczyny (w tym ja :) ) zaczęły już podawanie dodatkowych posiłków. To zależy od dziecka

Do góry