reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych dzieci

reklama
A są jakieś dzieci, które już w ogóle mleka nie dostają bez znaczenia które, czy z cyca czy sztuczne?
moja mała od pól roku dostawała flaszkę ok 6 rano a resztę dnia praktycznie jak my, ale w zeszła sobotę byłam trochę zaganiana i... zapomniałam ;( o mojej córci, ze może chciec jeść z rana, w niedziele chciałm już jej znowu dać to zaczeła się kręcić i wiercić i nie wypiła tej butli, za to śniadanko wyszło 30 minut wcześniej niż normalnie...
Kurcze mam juz w domu duże dziecko a nie niemowlaczka.
Nie lubi jesc żadnych serków ani kefirów czy jogurtów, wiec trochę mnie to martwi.
Poza tym wcina dośc dobrze, tylko czy tak szybko powinno się butle i mleko zupełnie odstawić, choc i tak nie zmusze jej do picia tego mleka.

Mojej koleżanki dziecko przestało w ogóle pić mleko w 10 mies. życia jak ta go skończyła karmić piersią, bo po prostu nie chciało. Ja też myślałam, że mi się tak uda, ale moja córunia w nocy nadal domaga się mleka i daje jej 130ml ok.1 w nocy i o 6 160ml.

u nas różnie to bywa z mlekiem , na wieczór butla raz jest wypita innym razem nie, rano na spaniu tak , ale już po przebudzeniu nie ma mowy o mleku tylko codziennie jajo i kromeczka chleba, a spróbuj mu nie dać...Próbowałam małemu robić już mleko zwykłe zagęszczone kaszką i też wypija chyba chętniej niż bebiko czy gerber . Ostatnio jednak jajo na 1 miejscu listy, no i sucha buła obowiązkowo na spacerku

Ja chc ę podziękować Zuzi za świetny przepis na jogurtowe placuszki - rewelacje mała je uwielbia a i mój wybredny M tez ze smakiem zjada. POLECAM

to ja tez spróbuję tych placuszków :) moze na podwieczorek zrobie :)juz spisalam sobie przepis :) Zuziu a probowalas je tez robic z jakims innym smakiem np truskawka czy cos zeby takie owocowe?tez są dobre ?

przepis rewelacyjny i u nas zagoscił już dawno -robi takie placuszki moja teściowa, dzieci je uwielbiają. Ja często tez dodaję do tej masy startą cukinię lub dynię-TAK cukinię, dynię! na grubych oczkach i lekko ją słodzę, puszcza wtedy sok. Racuszki smakują wtedy jak z delikatnym jabłuszkiem-bo z jabłkiem są dosc kwaśnawe czasem. A tak przynajmniej wcinamy cukinię czy dynię.
tak ze polecam i roboty w 3 minuty.

Witajcie, no to się cieszę, że korzystałyście. Monia myślę, że można dać smakowy serek i będzie dobre. (z muffinami tak robię jak nie mam kefiru, czy waniliowego serka to też dodaję smakowy i jest git) Moja Ala zaś nie lubi serków gdzie są kawałki owoców więc u nas póki co rządzą Bakusie. Próbowałyście? są pyszne.

reklama
rzeczywiście placki fajne ale Olcio polizał tylko , jak zwykle z resztą... czy można tak zupełnie nic nie lubić??? czasem to mnie trafia szlag...narobisz się , naszykujesz a on nie chce... a jak próbuje na siłę to odruch wymiotny... porażka... chyba trzeba do lekarza konkretnego bo pani doktor w przychodni to mówi: są takie dzieci:(((

Do góry