reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych dzieci

reklama
Jak to dobrze, że jesteście! Jak się słucha wszystkich dookoła, że dziecko w tym wieku powinno przesypiać całe noce itd. to już zaczynałam się martwić, a tu proszę nie Ala jedna:-) Jeszcze w temacie diety to chętnie Wasze pociechy jedzą chleb? MOja coś nie za bardzo chce jak jej robię mini kanapeczki to zje wędlinkę, wyliże masełko, a chleb zostaje i zawsze się martwię, że takim śniadaniem to sobie nie poje.... A któraś próbowała tych paróweczek z Gerbera ze słoiczka? jestem ich ciekawa choć przyznam, że jak je widzę w sklepie to mnie to obrzydza. A muszę coś wymyślić, bo Ala już za bardzo nie chce kaszek na śniadanie.

moja je chlebek i bardzo go lubi, chleb,rogaliki, buleczki...tylko okropnie kruszy hehe ale nieraz jak dostaje chlebka z szyneczka to szynke wypluwa ale chlebek zjada. probowalam te parowki z Gerbera i Wika je zjadła chociaż teraz bardziej opłaca mi się kupić w mięsnym parówki cielęce i te podaje Wiki. A co do sniadanek to moja lubi te musli owocowe z Hippa, podaje jej czasem na drugie śniadanko.

Ja tutaj u mnie nie widziałam tych parówek, a tych "dorosłych" jeszcze jej nie dawałam. Chlebek baaaardzo lubi. Jak tylko zobaczy że jemy kanapki to zaraz przybiega i mlaska żeby jej dać. Chlebek dajemy z masełkiem, wędliną, serem żółtym albo białym, dżemem, miodem, no generalnie z czym popadnie. Bardzo lubi pomidory, twarożek ze szczypiorkiem, ostatnio robiłam też pastę jajeczną i też posmakowało, a do tej pory nie lubiła jajek i musiałam jakoś je cichaczem przemycać.
U nas dziś była jedna pobudka w nocy jakoś po 2, a potem spała do 9, więc nie jest tak źle. Mama wyspana.

Zuzia, Monia-moja Zuzia też nie przesypia nocek, muszę wstawać kilka razy dać pić, włożyć smoczek, no i mleko jest ok 21 z kaszką 210ml, a potem ok 3 samo mleko, następnie śniadanie ok 9-kanapka i parówka, jajecznica, twarożek, pasztecik z Gerbera-co tam mam w lodówce.
Iza-jot - ja też nie widziałam tych parówek, ale paszteciki Gerbera są.

U nas kaszka poszła w odstawke zupełnie.Jemy 2 razy dziennie chlebek , na 2 sniadanie i wieczorem na kolacje, czasem zje dorosłą parówe , ogólnie to Amelia dosłownie pożera wszystko , dajemy jej nawet kotleta smażonego( obieram jej wtedy tylko z panierki), współczuje wam tego wsgtawania w nocy.Amelia przesypia całe już chyba od jakiś 3 miesięcy.Zasypia póżno bo ok.22.30 ale śpi do 8 , 9ej.Jak sobie przypomne te nocne wstawanie brrrr , jak się obudze sama w nocy(a budze sie i po 2 razy) to wstaje tylko ją przykryć bo oczywiście śpi na kołdrze a noce już zimne.

tea może spróbuj chlebek i do popicia mleczko - powinno starczyc, mój mały tez dostaje wieczorem albo mleko z kaszka albo samo mleko i w nocy tylko herbatkę, mleko dopiero rano, bo nie zawsze chce, przewaznie je dopiero obiad koło 13- a całe rano głoduje, ale nie wmuszam nic , bo ja mam to samo, nie potrafie rano jeśc i koniec

reklama
Do góry