reklama
Jak to dobrze, że jesteście! Jak się słucha wszystkich dookoła, że dziecko w tym wieku powinno przesypiać całe noce itd. to już zaczynałam się martwić, a tu proszę nie Ala jedna:-) Jeszcze w temacie diety to chętnie Wasze pociechy jedzą chleb? MOja coś nie za bardzo chce jak jej robię mini kanapeczki to zje wędlinkę, wyliże masełko, a chleb zostaje i zawsze się martwię, że takim śniadaniem to sobie nie poje.... A któraś próbowała tych paróweczek z Gerbera ze słoiczka? jestem ich ciekawa choć przyznam, że jak je widzę w sklepie to mnie to obrzydza. A muszę coś wymyślić, bo Ala już za bardzo nie chce kaszek na śniadanie.
moja je chlebek i bardzo go lubi, chleb,rogaliki, buleczki...tylko okropnie kruszy hehe ale nieraz jak dostaje chlebka z szyneczka to szynke wypluwa ale chlebek zjada. probowalam te parowki z Gerbera i Wika je zjadła chociaż teraz bardziej opłaca mi się kupić w mięsnym parówki cielęce i te podaje Wiki. A co do sniadanek to moja lubi te musli owocowe z Hippa, podaje jej czasem na drugie śniadanko.
Ja tutaj u mnie nie widziałam tych parówek, a tych "dorosłych" jeszcze jej nie dawałam. Chlebek baaaardzo lubi. Jak tylko zobaczy że jemy kanapki to zaraz przybiega i mlaska żeby jej dać. Chlebek dajemy z masełkiem, wędliną, serem żółtym albo białym, dżemem, miodem, no generalnie z czym popadnie. Bardzo lubi pomidory, twarożek ze szczypiorkiem, ostatnio robiłam też pastę jajeczną i też posmakowało, a do tej pory nie lubiła jajek i musiałam jakoś je cichaczem przemycać.
U nas dziś była jedna pobudka w nocy jakoś po 2, a potem spała do 9, więc nie jest tak źle. Mama wyspana.
U nas dziś była jedna pobudka w nocy jakoś po 2, a potem spała do 9, więc nie jest tak źle. Mama wyspana.
drodka
Fanka BB :)
Zuzia, Monia-moja Zuzia też nie przesypia nocek, muszę wstawać kilka razy dać pić, włożyć smoczek, no i mleko jest ok 21 z kaszką 210ml, a potem ok 3 samo mleko, następnie śniadanie ok 9-kanapka i parówka, jajecznica, twarożek, pasztecik z Gerbera-co tam mam w lodówce.
Iza-jot - ja też nie widziałam tych parówek, ale paszteciki Gerbera są.
Iza-jot - ja też nie widziałam tych parówek, ale paszteciki Gerbera są.
tea80
U nas kaszka poszła w odstawke zupełnie.Jemy 2 razy dziennie chlebek , na 2 sniadanie i wieczorem na kolacje, czasem zje dorosłą parówe , ogólnie to Amelia dosłownie pożera wszystko , dajemy jej nawet kotleta smażonego( obieram jej wtedy tylko z panierki), współczuje wam tego wsgtawania w nocy.Amelia przesypia całe już chyba od jakiś 3 miesięcy.Zasypia póżno bo ok.22.30 ale śpi do 8 , 9ej.Jak sobie przypomne te nocne wstawanie brrrr , jak się obudze sama w nocy(a budze sie i po 2 razy) to wstaje tylko ją przykryć bo oczywiście śpi na kołdrze a noce już zimne.
henrietta5
tea może spróbuj chlebek i do popicia mleczko - powinno starczyc, mój mały tez dostaje wieczorem albo mleko z kaszka albo samo mleko i w nocy tylko herbatkę, mleko dopiero rano, bo nie zawsze chce, przewaznie je dopiero obiad koło 13- a całe rano głoduje, ale nie wmuszam nic , bo ja mam to samo, nie potrafie rano jeśc i koniec
MagdaCha
podwójnie wrześniowa
Dziewczyny co piją wasze dzieci? Igonio upodobał sobie jeden soczek gerbera i nie ma mowy żeby wypić coś innego. Może nawet nie pić cały dzień a nie wypije czegoś innego.
reklama
ewusek1203
Olo pije wodę, wodę z sokiem albo herbatkę. Soczki też pije ale woli wodę lub herbatkę.
Podziel się: