reklama
A mi te placki wcale nie wyszly,dzis chcialam zrobic i rozczarowalam sie jak nie wiem,bo sie na nie napalilam,nie wiem czy za duzo dalam serka czy co,ale masakra byla :/ One takie geste mialy byc ? Kiedy chcialam przewrocic je na druga strone to nie byly gotowe,a jak byly to juz zdazyly sie zjrac :/
Hey, dziewczynki podajcie jakieś fajne przepisy na kolację. Moja nie lubi kanapek i je paróki choć chcę ograniczyć, jajka na miękko jajecznicę placuszki te jogurtowe, lane kluski z jabłkiem lub same nieraz chlebek smażony w jajku ale jakoś chcę żeby jadła coś wartościowszego i nie mam pomysłów.
ewelina183
Początkująca w BB
Mam również córeczkę w wieku waszych dzieciaczków i z naszego menu kolacjo-śniadaniowego polecam: 1. kaszę jaglaną gotowaną na wodzie lub mleku np z bananem (wcześniej rozgniecionym widelcem) albo z jabłkiem (startym na tarce i podduszonym do miękkości z odrobinom cynamonu) 2. naleśniki z jabłkiem podduszonym jak powyżej 3. naleśniki z białym serem wymieszanym albo z dżemem albo serkiem homo. 4. kluski leniwe a do tego np marchewka starta z jabłkiem 5. racuchy z jabłkami 6. ryż zapieczony z jabłkami bądź innymi owocami 7. pasta z ugotowanego startego jajka + szczypiorek + starta rzodkiewka + łyżeczka jogurtu nat. (pycha!) 8. makaron bądź ryż wymieszony z koktajlem z truskawek i jogurtu nat (truskawki kupuje mrożone) 9. pasta z sera białego i rybki wędzonej 10. tosty z żółtym serem. 11. co do klusek leniwych robię je też dodając do ciasta szczypiorek a do tego np surówka z selera. 12. serek typu wiejski wymieszany np z pokrojoną papryką lub rzodkiewką. Moja Majka też uwielbia jabłuszko z dżemem pieczone w piekarniku. Jak coś ciekawego sobie przypomnę to jeszcze napiszę. Wiem że sporu tu tego jabłka ale w większości tych dań można je zastąpić innym owocem np gruszką lub bananem
reklama
Podziel się: