reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych dzieci

zrobilam wczoraj tew placki dla wiki i mojego m szalu nie bylo wiki pare kesow wziela ale mi smakowaly bardzo takie puszyste na tym jogurciku sprubuje zrobic smakowe jakies albo z owocami :)

reklama
A mi te placki wcale nie wyszly,dzis chcialam zrobic i rozczarowalam sie jak nie wiem,bo sie na nie napalilam,nie wiem czy za duzo dalam serka czy co,ale masakra byla :/ One takie geste mialy byc ? Kiedy chcialam przewrocic je na druga strone to nie byly gotowe,a jak byly to juz zdazyly sie zjrac :/

Jakoś bardzo gęste to nie, ale też nie takie płynne jak na naleśniki np. Serka ma być załóżmy ok.150gr. A olej to tylko do usmażenia jak coś, bo nie wiem czy jasno się tam wyraziłam....

Tak zrobilam.. serka juz nie pamietam ile dalam ale jakos tak,olej do smazenie oczywiscie hehe i nie wyszlo :/ Moze jakis zly serek mialam czy co. A to mial byc homogenizowany czy jogurt ?

co do diety, to dziś mamy mielone na obiad :) zastanawiam się tylko czy dać jej smażony czy gotwany pulpecik w sosie z pieczarkami.. lubi jedno i drugie i mam dylemat :)

Hey, dziewczynki podajcie jakieś fajne przepisy na kolację. Moja nie lubi kanapek i je paróki choć chcę ograniczyć, jajka na miękko jajecznicę placuszki te jogurtowe, lane kluski z jabłkiem lub same nieraz chlebek smażony w jajku ale jakoś chcę żeby jadła coś wartościowszego i nie mam pomysłów.

Mam również córeczkę w wieku waszych dzieciaczków i z naszego menu kolacjo-śniadaniowego polecam: 1. kaszę jaglaną gotowaną na wodzie lub mleku np z bananem (wcześniej rozgniecionym widelcem) albo z jabłkiem (startym na tarce i podduszonym do miękkości z odrobinom cynamonu) 2. naleśniki z jabłkiem podduszonym jak powyżej 3. naleśniki z białym serem wymieszanym albo z dżemem albo serkiem homo. 4. kluski leniwe a do tego np marchewka starta z jabłkiem 5. racuchy z jabłkami 6. ryż zapieczony z jabłkami bądź innymi owocami 7. pasta z ugotowanego startego jajka + szczypiorek + starta rzodkiewka + łyżeczka jogurtu nat. (pycha!) 8. makaron bądź ryż wymieszony z koktajlem z truskawek i jogurtu nat (truskawki kupuje mrożone) 9. pasta z sera białego i rybki wędzonej 10. tosty z żółtym serem. 11. co do klusek leniwych robię je też dodając do ciasta szczypiorek a do tego np surówka z selera. 12. serek typu wiejski wymieszany np z pokrojoną papryką lub rzodkiewką. Moja Majka też uwielbia jabłuszko z dżemem pieczone w piekarniku. Jak coś ciekawego sobie przypomnę to jeszcze napiszę. Wiem że sporu tu tego jabłka ale w większości tych dań można je zastąpić innym owocem np gruszką lub bananem

reklama
Do góry