reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych dzieci

A u nas kaszki sa okropne.. woli mleko. Na widok kaszki ostatnio sie poplakala :) Za tydz sprobuje znow ,bo juz ze 3 tyg nic nie dawalam albo i miesiac :)

reklama
mnie to nawet pasuje, że Alka mleka nie pije w dzień. Tak naprawdę po roczku dzieci już nie potrzebują mleka, łyżeczka sera białego zastępuje szklankę mleka i jest zdrowsza. Faktycznie problem jeśli dzieci kaszki nie lubią. Princi ja tak miałam trzy razy z Alcią, że coś jej dawałam i było bllleeee, a po miesiącu kolejna próba i już smakowało! Liiiviiia jakie argumenty sprawiły, że się przekonałaś do danonków jeśli mogę wiedzieć??https://www.babyboom.pl/../members/liiiviiia-62096.html

Skoro jest napisane "bez wywru" to tak musi byc :) Nie psujmy,przeciez tak zdrowiej jest :)

To czemu położna kazała wywar wprowadzić?
Szymu już wcześniej jadł obiadki z wywarem, ale wycofaliśmy na jakiś czas. Teraz starujemy drugi raz ale bazą na dzień dzisiejszy są słoiki a nie samoróbki jak wcześniej, stąd pytanie.

Zuzia nie to ze cos mnie przekonalo do danonkow no i na pewno nie bedzie to jakims stalym deserkiem chociazby na wysoka zawartosc cukru tylko raz na jakis czas bo nadal kupuje te nestle po 6 msc ale myslalam ze wszyscy tak rygorystycznie ze danonki be dla takich maluchow a teraz wiem ze bardzo duzo mam podaje wlasnie takim maluchom i tutaj forumowe ciocie i rowniez moje znajome i jest ok. po prostu juz teraz jak dzieciaczki nasze sa starsze nie bede sie tak dokladnie trzymac tych schematow tylko pomalu bede dawac rozne rzeczy oczywiscie z rozsadkiem

Ojczulek szczerze mowiac nigdy nie zwracalam uwagi na napis o wywarze ale moze po prostu tam gdzie nie jest napisane ze "nie zawiera wywaru" to on wystepuje. Tez slyszalam o tym zeby wprowadzac wywar do zupek.My juz normalnie gotujemy zupki na skrzydelku tyleze najpierw gotuje miesko samo przez jakies 15 min a pozniej przekladam do garnka z warzywami na nastepne 15 zeby az tak mocne nie bylo.

Ostatnia edycja:
No my mamy inny problem: Synek w ogóle nic poza cycem nie chce. Nic a nic. Codziennie przy obiedzie siedzi z nami i dostaje coś ze słoiczka (przeróżne rzeczy juz próbowalismy, zawsze z zachowaniem zasady, że coś nowego tylko w sobotę i max 1 nowa rzecz na raz) i NIC nie chce.. Jak zje 1/3 słoiczka to jest juz i tak super (rekordem było chyba 1/2 słoiczka) - tyle na cały dzień! Poza tym tylko i wyłącznie cyc (żadnych herbatek, soczków, wody itp.). A nawet więcej - jak odciagnę dla Niego pokarm to z butelki tez nie chce :| I jak na przykład nie ma mnie od 8 do 13 to w tym czasie zazwyczaj wypija 30-100ml a i to z przerwami, bo wypluwa smoczek.. Ale próbujemy nadal, bo przecież do 18 nie będę karmiła ;)

oo widze że jedyna (?) jestem, która NIE CHCE odstawiać od cyca. Czekam kiedy młoda sama się odłączy.
Obecnie karmienie cycowe jest rano i później po moim powrocie z pracy kole 17:00 i w nocy. Jak na razie nie mam zamiaru tego zmieniać.

Princi sluchaj a jaki smak kaszki dajesz? Bo ja zawsze dawalam bananowa i Adrianek pieknie jadl:tak:, wczoraj odtworzylam nowy smak, gruszka i Adis nia pluje:szok::-D
Licze na to ze sie w koncu przekona, ale moze u Was to tez kwestia smaku:confused:;-)

oli- przestanie, przestanie :) Na pewno do roku chcę a potem to i tak się zobaczy. młoda zadecyduje.
Ona lubi jeść nowości generalnie lubi jedzonko więc sądzę że im więcej nowości z czasem wprowadzę tym mniej będzie chciała cyca, no może by się przytulić ;)

reklama
enka to zycze Ci tego!Moj syn nie przestal sam, cycus to bylo jego zycie, gdybym sie nie zdecydowala do dzis karmilabym go piersia a ma 3,5 roku hehe;-)

Do góry