reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych dzieci

Princi mi sie wydaje nie logiczne to co gdzies tam napisali bo kleik tez robisz na mleku i do kleiku sie dodaje deserki nawet na opakowaniu jest napisane ze mozna urozmaicac owocami

reklama
U nas do tej pory był cyc co godz. no czasami co 2 od soboty częściej wprowadzamy stałe pokarmy, ale kiepsko nam to wychodzi:-(

livia my też mamy niekapek nuby i służy jako świetny gryzak. Na początku kilka razy udało mu się pociągnąć, ale się zdziwił, że to nie mleczko i więcej nie chciał.

U nas jest tak:
6-7 cyc
9 mleko 80-110 ml
11 kaszka na gęsto ok. 70 ml z 1/3-1/2 słoiczka owoców
13 zupka domowej roboty ok 100-120 ml
15 cyc
17 cyc
19 cyc
W międzyczasie popija herbatkę jabłko z melisą, dziennie wypije tak do 30ml, oraz soczek domowej roboty z marchewki i jabłka 30-40 ml.

Godziny czasem sa poprzesuwane do południa, zależy jak hrabianka wstanie:-)
W nocy z reguły raz się cycamy dodatkowo, czasem 2 razy, a czasem przesypia całą noc.

Ja kaszkę kukurydziana robioną na bebilonie mieszam z deserkami owocowymi i wydaje mi się to ok, zwłaszcza, że tak jak liiviia pisze, nawet na opakowaniach kaszek takie urozmaicanie kaszek proponują. Chyba, że tu chodzi o mieszanie samego mleka z owocami, ale nie słyszałam o takim zakazie.

Ja tez wczesniej o tym nie slyszalam,dzis sobie wzielam gazetki, Mamo to ja, Mam dziecko i jakas tam jeszcze i tak sobie przegladalam i natknelam sie na taka informacje. Nie pisze,ze to prawda i tak jest,tylko ,ze tak dzis przeczytalam :)
Jezeli dziecko jest niespokojne,ma kolki ,gazy to warto sie zastanowic czy to nie prawda i czy nie od tego.. :) dzieci raczej bez powodow nie placza :)

Nie zgadzam sie :) Jak dziecko placze to znaczy,ze cos mu jest,albo czegos chce... dzieci nie placza,zeby plakac. Placza bo jest im zimno/goraco,niewygodnie,uderzyly sie,sa glodne,chca sie bawic, chca na raczki,chca pic,chca cos zrobic a ie moga,cos boli,reka noga,rosnie zabek,sa spiace itd .
I tego sie bede trzymac !

reklama
Princi, w sprawie mleka i stałych pokarmów. Alergolog właśnie w ten sposób kazała mi przemycać dla Ali inne jedzenie. Zresztą nie możemy jeść mleka krowiego więc np. kupuje samą kaszkę z jabłkiem bez mleka. Mleko dodaje sama.

Do góry