reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych dzieci

Ojczulek ja ze słoiczka:-D, ale myślę,że może mrożonki będą ok, na pewno nie z puszki:no:

gluten wprowadziliśmy w postaci kaszki manny , ale mały ma wysypkę na brzuszku , to raczej nie z tego, bo gluten uczula inaczej

reklama
Michal dzis dostal chrupka kukurydzianego :tak: ale radosci przy tym :-) i do tego raczki buzka i bluzeczka oblepione :-D
A nie wiecie czy takie flipsy zawieraja gluten czy cos ?? bo na opakowaniu jest napisane ze tylko kasza kukurydziana a maly jeszcze nie rozpoczal glutenu ale na dniach sie za to chyba wezme.

Michal dzis dostal chrupka kukurydzianego :tak: ale radosci przy tym :-) i do tego raczki buzka i bluzeczka oblepione :-D
A nie wiecie czy takie flipsy zawieraja gluten czy cos ?? bo na opakowaniu jest napisane ze tylko kasza kukurydziana a maly jeszcze nie rozpoczal glutenu ale na dniach sie za to chyba wezme.

Adi tez dzis pierwszy raz dostal jednego:tak:jejku jak ciuckal jak sie cieszyl a jak mu zabralam koncowke to byl placz:laugh2::laugh2:

henrietta5, z jakich słoiczków dokładnie?
A co do kaszy napiszcie dziewczyny dokładnie ile, z czym, jak?

Dzięki śliczne. Kaszę surową wrzucałaś czy gotowaną?

I jeszcze mam pytanie. Ten mój agregat zupkę butelką to wciąga jak wściekły ale łyżeczką zje trochę i zaczyna się wiercić, denerwować, gapić w podłogę i marudzić.
Jak jest u Was? Chciałbym go do łyżeczki bardziej przekonać bo jak tak dalej pójdzie to jak będzie stary to kotlety będzie butelką chciał jeść:D

kaszkę mam błyskawiczną i gotuje ja na wodzie

a z zupkami mielismy to samo, najpierw były podawane w butelce , bo mały inaczej nie chciał teraz je juz łyżeczką , ale dalej niezbyt chętnie , bardziej smakują mu owoce

Ja również gotuję kaszkę na wodzie, dodaję później do zupki.

Wczoraj też Borysek zjadł pierwszego chrupka-ale radość!:-D

reklama
U nas jakos naszczescie Michal od razu ladnie lyzeczka zalapal ladnie otwiera dziubka i siciaga z lyzeczki. Mama moja pracuje w zlobku i mowi ze sporo jest takich dzieci ok3 lat co nie umieja jesc z lyzeczki otwieraja dziuba i nie wiedza co dalej robic ;-) ale mysle ze jak bedziecie probowac to sie maluszki naucza najwazniejsze zeby mialy stycznosc z lyzeczka bo jak calkiem odpuscicie to za chiny z butli nie zrezygnuja ;-)

Do góry