reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dieta mam karmiących

reklama
dziewczyny mam problem maly.Rafalek po kazdym karmieniu ma czkawke...:/co moge robic zle?po karmieniu zawsze biore go na raczki i nosze troche zeby mu sie odbilo, chociaz nie zawsze chce....nie wiem kurcze co robic bo to chyba cos nie tak jak za kazdym razem czkawka:/
Asia, przede wszystkim czkawka pojawia się, jak Małemu się nie odbije. POlożna powiedziala, a u nas się sprawdza :tak:
a mi wczoraj wieczorem zabrakło mleka, siedział 2 h na cycu i wszystko wypił, więc wczoraj na noc dostał pierwszy raz butle. Wczoraj ani dzis nie chce ani łyczka koperkowej herbatki a pręzy sie jak robi kupke, ja pije herbatki i mam nadzieje ze wieczorem łyknie toche koperkowej.
Pati, takie prężenie się to i mój ma. Marudzi wtedy przy cycku i pomaga tylko noszenie, aż uśnie. Nie wiem, czy go wtedy brzuszek aby nie boli :confused::confused::confused:

Co do kolek, najlepiej często kłaść Maluchy na brzuszku, mój jak nie śpi to leży i podziwia świat w tej pozycji :)))) Działa skutecznie!!!!!!!

I mam jeszcze do was pytanie:
Po jakim czasie od zjedzenia można się zasugerować, że to po nim boli Dzidzię brzuszek lub ma kolkę????

Gosia nie mam pojecia:no::no::no:
Wczoraj jak była połozna pytała sie czy mały ma kolki. Ja mówie ze raczej nie i mały zachwile zaczał tak pierdziec ze ona stwierdziła ze u niego kolki napewno nie wystepuja:-D
Natomiast ma czesto problem z odbiciem i sie wtedy meczy:-(

Gosiu zastanawiałam się co z tą czkawką jest bo i mój Sebastianek czasem miewa.
Właśnie jak sobie nie odbije to czka i czka.

Co do pytania to wydaję mi się, że parę godzin zanim to co zjadłyśmy przeniknie do mleka.

Co do prężenia się maluszka to i u nas też jest - kupa zrobiona a czasem to wygina się i nadyma tylko po to aby puścić piardusia.
Nielada wysiłek dla malucha.
Ja jeszcze nie dawałam herbatki koperkowej małemu, ale może spróbuję.

reklama
Gabcia robi juz mniej kupek, nie w kazdej pieluszce czeka na mnie niespodzianka. Wczoraj niestety bolal ja brzuszek i nie mogla zrobic kupki caly dzien. Nie jadlam nic nowego co by moglo jej zaszkodzic. Jest jakis srodek dla maluszkow na zaparcia ? Masowanie i oklady na brzuszek troszke pomogly, ale plakala caly dzien a ja razem z nia.

Do góry