reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta mam karmiących

reklama
dziewczyny mam problem maly.Rafalek po kazdym karmieniu ma czkawke...:/co moge robic zle?po karmieniu zawsze biore go na raczki i nosze troche zeby mu sie odbilo, chociaz nie zawsze chce....nie wiem kurcze co robic bo to chyba cos nie tak jak za kazdym razem czkawka:/
Asia, przede wszystkim czkawka pojawia się, jak Małemu się nie odbije. POlożna powiedziala, a u nas się sprawdza :tak:
a mi wczoraj wieczorem zabrakło mleka, siedział 2 h na cycu i wszystko wypił, więc wczoraj na noc dostał pierwszy raz butle. Wczoraj ani dzis nie chce ani łyczka koperkowej herbatki a pręzy sie jak robi kupke, ja pije herbatki i mam nadzieje ze wieczorem łyknie toche koperkowej.
Pati, takie prężenie się to i mój ma. Marudzi wtedy przy cycku i pomaga tylko noszenie, aż uśnie. Nie wiem, czy go wtedy brzuszek aby nie boli :confused::confused::confused:

Co do kolek, najlepiej często kłaść Maluchy na brzuszku, mój jak nie śpi to leży i podziwia świat w tej pozycji :)))) Działa skutecznie!!!!!!!

I mam jeszcze do was pytanie:
Po jakim czasie od zjedzenia można się zasugerować, że to po nim boli Dzidzię brzuszek lub ma kolkę????

Gosia nie mam pojecia:no::no::no:
Wczoraj jak była połozna pytała sie czy mały ma kolki. Ja mówie ze raczej nie i mały zachwile zaczał tak pierdziec ze ona stwierdziła ze u niego kolki napewno nie wystepuja:-D
Natomiast ma czesto problem z odbiciem i sie wtedy meczy:-(

Gosiu zastanawiałam się co z tą czkawką jest bo i mój Sebastianek czasem miewa.
Właśnie jak sobie nie odbije to czka i czka.

Co do pytania to wydaję mi się, że parę godzin zanim to co zjadłyśmy przeniknie do mleka.

Co do prężenia się maluszka to i u nas też jest - kupa zrobiona a czasem to wygina się i nadyma tylko po to aby puścić piardusia.
Nielada wysiłek dla malucha.
Ja jeszcze nie dawałam herbatki koperkowej małemu, ale może spróbuję.

reklama
Gabcia robi juz mniej kupek, nie w kazdej pieluszce czeka na mnie niespodzianka. Wczoraj niestety bolal ja brzuszek i nie mogla zrobic kupki caly dzien. Nie jadlam nic nowego co by moglo jej zaszkodzic. Jest jakis srodek dla maluszkow na zaparcia ? Masowanie i oklady na brzuszek troszke pomogly, ale plakala caly dzien a ja razem z nia.

Do góry