reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta małych kwiatuszków- wprowadzamy pokarmy stale:)

Koot z aventu to moze ten smok trojprzeplywowy do kleiku...my mamy mleko comfort i juz 3 z aventu mu sie troche zapycha czasami a kleik jest przeciez jeszcze gestszy...
Mitaginka pewnie wartosci odzywcze takie jakie ma kukurydza lub ryz w zaleznosci jaki kleik

reklama
ja mialam 2 z TT i przy mleko confort sie zapychal. Kupilam smoki z nr 3 i zaczne mu podawac ten kleik...

ale wiecie co...

dzis znowu spal ladnie do 6 na tym nowym mleczku Aptamil.... I znowu nie wiem czy czasem sobie tego kleiku nie odpuszcze.

Mitaginka - kleik ryzowy to jest to samo co ryz tylko ze w delikatnej przetworzonej wersji dla dzieci. Nadaje sie na pierwsze proby "innego" jedzonka, jak i do zageszczania mleka poniewaz nie zmienia jego smaku :-) dla mnie rewelka na poczatek!

asiu- gratuluję pierwszego ząbka
a czy jest jakaś mama co karmi tylko swoim mlekiem i planuje dodać kleik? my tylko na cycu i jak sobie zaczęłam liczyć kiedy wrócę do pracy to zostanie mi 2 tygodnie na nauczenie małego innego jedzonka niż mleko mamine. Więc chyba trochę wcześniej coś popróbujemy kleikowo-marchewkowego.Macierzyńskiego trzeba będzie troszkę wziąć aby teściowa mi się nie wtrącała :)

meriderka ja karmię tylko piersią i na razie nic nie dodaję, a do pracy wracam jakoś w połowie października. MArchewkę może zacznę dawać, jak skończy 4 miechy

reklama
ja na początek jakieś jabłuszko, gruszeczkę potem zupka jarzynowa, bo sama marchewa to masakrycznie zatyka jelita, wiem po sobie :( i do tego kasza manna, ze względu na gluten, różne inne warzywka jak ziemniaczek, szpinak dynia itp potem w 6 mies. mięsko, ale póki co to będzie dodatkowo jako deserek po posiłku właściwym czyli cycusiu :) a jak zacznie siedzieć to wkraczamy z BLW

Do góry