reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta małych kwiatuszków- wprowadzamy pokarmy stale:)

reklama
nie słyszałam

Przemo dostał dziś łyżeczkę soku z arbuza :p Ale się oblizywał hahaha. Dałam tak tylko żeby zobaczyć reakcję :p

a ja się nad blw zastanawiam- tyle że w trochę złagodzonej formie tzn za miesiąc zamierzam małemu zacząć podawać papki a jak będzie miał z pół roku to spróbuje dać mu wybór:-D

Petinka mnie taki bałagan nie przeszkadza nawet uważam, że to słodkie :) rozważam to dość poważnie, brzmi nieźle, głównie chodzi mi o to, ze dziecko sie szybko robi samodzielne w jedzeniu i pewnie na pozostałe dziedziny życia też się to przekłada

Pandora myślę o czymś podobnym, chcę też szybko zrezygnować z butelki, tzn wszelkie soczki itp chcę dawać od razu w kubeczku (kupiłam taki od 4 mies. z TT) a potem przejść też z mlekiem do kubeczka, jesli oczywiście bedzie potrzeba podać mu odciągnięte, na początek trochę papek, żeby wprowadzić gluten w 5 mies. i mięsko w 6 mies. a potem powoli właśnie warzywka w kawałkach, potem owoce itp :) zobaczymy co młody na to :)

Mitaginko tu jest wszystko na ten temat Co to jest Baby-led weaning?

Ostatnia edycja:
wlasnie doczytalam nowy watek :-)
BLW mnie nie przekonuje zdecydowanie...papki zaczne wprowadzac jak bedzie mial 4-5mies :-)
gdzies czytalam ze dzieci akceptuja smaki do 2 lat..jesli nie maja okazji do tego czasu czegos sprobowac to pozniej niekoniecznie beda chcialy to jesc...

reklama
Do góry