reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta małych kwiatuszków- wprowadzamy pokarmy stale:)

reklama
nie słyszałam

Przemo dostał dziś łyżeczkę soku z arbuza :p Ale się oblizywał hahaha. Dałam tak tylko żeby zobaczyć reakcję :p

a ja się nad blw zastanawiam- tyle że w trochę złagodzonej formie tzn za miesiąc zamierzam małemu zacząć podawać papki a jak będzie miał z pół roku to spróbuje dać mu wybór:-D

Petinka mnie taki bałagan nie przeszkadza nawet uważam, że to słodkie :) rozważam to dość poważnie, brzmi nieźle, głównie chodzi mi o to, ze dziecko sie szybko robi samodzielne w jedzeniu i pewnie na pozostałe dziedziny życia też się to przekłada

Pandora myślę o czymś podobnym, chcę też szybko zrezygnować z butelki, tzn wszelkie soczki itp chcę dawać od razu w kubeczku (kupiłam taki od 4 mies. z TT) a potem przejść też z mlekiem do kubeczka, jesli oczywiście bedzie potrzeba podać mu odciągnięte, na początek trochę papek, żeby wprowadzić gluten w 5 mies. i mięsko w 6 mies. a potem powoli właśnie warzywka w kawałkach, potem owoce itp :) zobaczymy co młody na to :)

Mitaginko tu jest wszystko na ten temat Co to jest Baby-led weaning?

Ostatnia edycja:
wlasnie doczytalam nowy watek :-)
BLW mnie nie przekonuje zdecydowanie...papki zaczne wprowadzac jak bedzie mial 4-5mies :-)
gdzies czytalam ze dzieci akceptuja smaki do 2 lat..jesli nie maja okazji do tego czasu czegos sprobowac to pozniej niekoniecznie beda chcialy to jesc...

reklama
Do góry