reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta małych kwiatuszków- wprowadzamy pokarmy stale:)

reklama
ten syrop tylko troche łagodzi w przełyku po tym kwasie który przechodzi jak dziecku sie cofa ale też nie pomaga :/ znajomi podają nutramigen i też to nic nie daje...

Ja zauważyłam, że moja ulewa jak je dłużaj niż 10min. Jak widzę, że zaczyna jeść "na siłę", to do pionu ją beknie i koniec, a jak "dopycha się" to zawsze ulewa, to pewnie co nad kreską ;)

hatorska coś w tym jest, ale Tysia mogłaby siedzieć przy cycu i siedzieć, a potem czasem aż chlusta :( a jak ją szybciej odłączę to się drze. Tak źle i tak niedobrze

Moja tez od cyca to sila trzeba odciagac :-) Je do konca, az zasnie. Czesto tez je zachlannie i sie krztusi. Jak widze, ze sie "bawi" - lapie i wypluwa cycka - to Ja pionizuje, mimo ze placze, po odbiciu zazwyczaj przestaje...

morgaine bo na początku wkurzało mnie wyciekające mleko, mega dieta itd., ale to było w okresie depresyjnym. Potem jak Tysia mi się darła non stop to myślałam, że jest głodna, że nie mam mleka i dawaj dokarmianie. Jak byłyśmy w szpitalu i się darła to pielęgniarki gadały: "może głodna", więc znów się nakręcałam.
Cieszę się jednak bardzo, że nie zrezygnowałam i że karmię tylko piersią :)))) i wkurza mnie, że nam kobietom nikt nie pomaga w tym karmieniu, w uwierzeniu, że potrafimy wykarmić własne dzieci, że po porodzie z łaską pokażą Ci jak przystawić, a potem radź sobie sama, że podważają nasze umiejętności, żebyśmy koniec końców przeszły na mm i utrzymywały w ten sposób producentów mleka zastępczego. Ot co!
jakby bylo 'lubie to' to bym kliknęła:)
mitaginka, około 9 miesiąca. Wszyscy mówili, że przestanie, jak będzie miał pół roku, czekałam na ten 6 miesiąc jak na zbawienie, ale nic z tego. Mam nadzieję, że Martyna szybciej się ucywilizuje:)

mó młody tez ulewal bardzo dlugo, do 8 czy 9 mieisaca nawet.

z jednej strony sie zgodze, po co sobie klopot wczesniej sprawiac jak do 6 mcy wystarczy piers. potem powolne wprowadzanie i tak naprawde dziecko cos konkretnego poza piersia dostaje w 7mym mcu. ale jak ja wracam do pracy po 6 czy 7 mcach to wolalabym sama zaczac wprowadzac wczesniej niz zostawic to niance. jak pojdzie do niani to niech juz ma ustabilizowane co o ktorej je (no bo juz bedzie zupka i jakis deserek, moze nawet kaszka...)
no i uwielbiam patrzec jak sie zajadają nowymi smakami :tak: tak sie cieszą te dzieciaczki ze juz jedza to co mamusia i tatus i starsi bracia :-D

no u mnie jak odstawiam to się chwile drze :) tak śmiesznie, z takim żalem, tak dziewczęco :) za chwile bek jak stary po browarze :) i już git, a jak jeszcze się żali to jej na chwilę smoka daję, pociumka, potem czymś ją zainteresuję i jest ok

Mam pytanie odnośnie łyżeczek do karmienia. Chciałam dziś zakupić tę pożyteczną rzecz ale wszystkie były od 6 m-cy i wyżej. Nie ma takich od 4 m-ca? I karmić tymi od 6 m-ca?

aquarinka ja kompletnie nie zwracałam na to uwagi. łyżeczka to łyżeczka.
zresztą mlody w wieku 4mcy pil z kubka niekapka od 6 mcy. butli nie przyjął... także te ograniczenia wiekowe można naciągnąć do własnych potrzeb:-D

reklama
my jeszcze daleko mamy do podawania innych rzeczy niż mleko, ale słuchajcie, mnie ostatnio szwagierka opowiadała, że jej znajoma zaczęła swojej małej córeczce podawać kurczaka i małej zaczęły piersi rosnąć! więc uważajcie na te ptaszyska z hipermarketów, bo to hormonami naładowane :(

Do góry