reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dieta maluszka-watki połaczone.Kolejne etapy rozszerzania diety

Z tego, co wiem, to smialo juz mozesz mu podawac buraki.
Nawet widzialam gdzies przepi na danie z buraczków dla takiego bobasa ;D

reklama
oo, mam juz

przecier
1/2 średniego buraka
1/2średniego ziemniaka
1/2 małego jabłka
łyżeczka masła lub oliwy z oliwek
odrobina soli do smaku

Buraka,ziemniaka i jabłko umyj dokładnie.Buraka zagotuj w łupinie,po ugotowaniu obierz i pokrój w kostkę.Jabłko obierz,pokrój w kawałki,rozgotuj w niewielkiej ilości wody.Obierz ziemniaka,pokrój i ugotuj do miękkości.Połącz wszystkie składniki i dokładnie zmiksuj,dodaj masełko lub oliwę,przypraw solą i zagotuj.Dobry na pierwsze obiady i kontakt z warzywami
(by naja)

smacznego ;D

Dzięki Naur! :) To dziś sobie zje buraczków.

Magda - to chyba zależy też od tego, czy Twój synek je już inne warzywka i od jakiego czasu. Pytałam też na forum kwietniowym, i tam dziewczyny niektóre już od dawna podają buraczki i jest OK.

Szymek już od miesiąca oprócz mojego mleka dostaje tez warzywa i owoce ma juz za soba jabłko,gruszke,morele,brzoskwinie,ziemniaczi,dynie,marchewke,pietruszke. Woięc może faktycznie nic mu nie bedzie
Pozdrawiam
Magda

Ku mojemu zaskoczeniu przeczytałam dziś na stronach GW o diecie 7 miesięczniaków, żeby - o ile w rodzinie są uczulenia - poczekać z buraczkami i porami do 10 miesiąca. Dziwne, co?
No u nas buraczki dziś były i kupsko buraczkowe już też. ;D

A to było tak:
buraczki4kb.jpg

reklama
hmm ja sie zastanawiam nad buraczkiem nad odrobinką bo ma duzo zelaza a mój mluch cały czas walczy z anemią już jest poprawa ale jeszcze nie ideał

Do góry