reklama
oo, mam juz
przecier
1/2 średniego buraka
1/2średniego ziemniaka
1/2 małego jabłka
łyżeczka masła lub oliwy z oliwek
odrobina soli do smaku
Buraka,ziemniaka i jabłko umyj dokładnie.Buraka zagotuj w łupinie,po ugotowaniu obierz i pokrój w kostkę.Jabłko obierz,pokrój w kawałki,rozgotuj w niewielkiej ilości wody.Obierz ziemniaka,pokrój i ugotuj do miękkości.Połącz wszystkie składniki i dokładnie zmiksuj,dodaj masełko lub oliwę,przypraw solą i zagotuj.Dobry na pierwsze obiady i kontakt z warzywami
(by naja)
smacznego ;D
przecier
1/2 średniego buraka
1/2średniego ziemniaka
1/2 małego jabłka
łyżeczka masła lub oliwy z oliwek
odrobina soli do smaku
Buraka,ziemniaka i jabłko umyj dokładnie.Buraka zagotuj w łupinie,po ugotowaniu obierz i pokrój w kostkę.Jabłko obierz,pokrój w kawałki,rozgotuj w niewielkiej ilości wody.Obierz ziemniaka,pokrój i ugotuj do miękkości.Połącz wszystkie składniki i dokładnie zmiksuj,dodaj masełko lub oliwę,przypraw solą i zagotuj.Dobry na pierwsze obiady i kontakt z warzywami
(by naja)
smacznego ;D
margot
Mamma Mia!
Dzięki Naur! To dziś sobie zje buraczków.
Magda - to chyba zależy też od tego, czy Twój synek je już inne warzywka i od jakiego czasu. Pytałam też na forum kwietniowym, i tam dziewczyny niektóre już od dawna podają buraczki i jest OK.
Magda - to chyba zależy też od tego, czy Twój synek je już inne warzywka i od jakiego czasu. Pytałam też na forum kwietniowym, i tam dziewczyny niektóre już od dawna podają buraczki i jest OK.
Joanna_32
Aktywna w BB
hmmm... a ja gdzieśprzegapiłam buraczki i faszeruję małą ciągle podobnymi daniami
muszę tu częściej zaglądać ;-)
pozdrawiam
muszę tu częściej zaglądać ;-)
pozdrawiam
margot
Mamma Mia!
Ku mojemu zaskoczeniu przeczytałam dziś na stronach GW o diecie 7 miesięczniaków, żeby - o ile w rodzinie są uczulenia - poczekać z buraczkami i porami do 10 miesiąca. Dziwne, co?
No u nas buraczki dziś były i kupsko buraczkowe już też. ;D
A to było tak:
No u nas buraczki dziś były i kupsko buraczkowe już też. ;D
A to było tak:
reklama
Podziel się: