reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta maluszka-watki połaczone.Kolejne etapy rozszerzania diety

reklama
kate332 pisze:
koteczek

mój mąż gdzies wyczytał ze są jakies gruszki wiliamsa czy jakos tam i one są bardzo zdrowe i wskazane dla dzieci ale pewnie starszych niz mój szkrab

Firma Hipp ma gruszki williamsa po 4 miesiącu.

Cześć Dziewczyny
Mój Szymonek ma już za sobą jabłuszka, gruszke, marchewke,morele,dynie z ziemniakami,zupke jarzynowa krem,soczek jabłkowy ze słoiczka, ale również ostatnio spróbowałam mu dac sok z jabłek ale z sokowirowki i było ok, daje mu równiez kaszke wymieszana z jabłkiem lub morelami. I oprócz tego oczywiście jako podstawa dostaje cycka.
Pozdrawiam
MagdaM

EWCIK100 pisze:
kate332 pisze:
koteczek

mój mąż gdzies wyczytał ze są jakies gruszki wiliamsa czy jakos tam i one są bardzo zdrowe i wskazane dla dzieci ale pewnie starszych niz mój szkrab

Firma Hipp ma gruszki williamsa po 4 miesiącu.
to moze sie skusze na razie jemy jabłka hippa

Magda M a ile razy podajesz (dziennie) inne pokarmy ja tez karmie piersia i sie zastanawiam ile mozna zastąpic (niedługo praca)

to znaczy pomiędzy karmieniami można cos tam przemycić?
ja na razie daje raz zupke i soczek zaczęłam troche jabłka za jakis czas chciałabym spróbowac kaszke
czytałam na forum ze robicie kaszke ze ściągnietym mlekiem a na opakowaniu pisze tylko o modyfikowanym nic o mleku z piersi ja wolałabym na ściągnietym moim bo to mniejsze obciążenie dla brzuszka tyle nowości i jeszcze mleko tym bardziej ze ja jeszcze nigdy maluszkowi nie dawałam mleka modyfikowanego

Najlejpiej zrobić kaszkę na własnym mleku. Po prostu do mleka wsypujesz kaszkę ryżową, tyle, żeby osiągnąc odpowiednią konsystencję (mój Jero lubi bardzo gęstą). Ja niestety, od początku podawałam małemu gotową kaszkę ze sztucznym mlekiem, bo nie umiem odciągnąć pokarmu. Jeżeli radzisz sobie z odciąganiem, to to jest najlepsze rozwiązanie.

reklama
Czy ktoś się orientuje, od kiedy mniej więcej można podawać dziecku buraczki? Młody spróbował dziś odrobinkę z mojego talerza i strasznie mu zasmakowały.

Do góry