reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta maluszka-watki połaczone.Kolejne etapy rozszerzania diety

Z tego, co wiem, to smialo juz mozesz mu podawac buraki.
Nawet widzialam gdzies przepi na danie z buraczków dla takiego bobasa ;D

reklama
oo, mam juz

przecier
1/2 średniego buraka
1/2średniego ziemniaka
1/2 małego jabłka
łyżeczka masła lub oliwy z oliwek
odrobina soli do smaku

Buraka,ziemniaka i jabłko umyj dokładnie.Buraka zagotuj w łupinie,po ugotowaniu obierz i pokrój w kostkę.Jabłko obierz,pokrój w kawałki,rozgotuj w niewielkiej ilości wody.Obierz ziemniaka,pokrój i ugotuj do miękkości.Połącz wszystkie składniki i dokładnie zmiksuj,dodaj masełko lub oliwę,przypraw solą i zagotuj.Dobry na pierwsze obiady i kontakt z warzywami
(by naja)

smacznego ;D

Dzięki Naur! :) To dziś sobie zje buraczków.

Magda - to chyba zależy też od tego, czy Twój synek je już inne warzywka i od jakiego czasu. Pytałam też na forum kwietniowym, i tam dziewczyny niektóre już od dawna podają buraczki i jest OK.

Szymek już od miesiąca oprócz mojego mleka dostaje tez warzywa i owoce ma juz za soba jabłko,gruszke,morele,brzoskwinie,ziemniaczi,dynie,marchewke,pietruszke. Woięc może faktycznie nic mu nie bedzie
Pozdrawiam
Magda

Ku mojemu zaskoczeniu przeczytałam dziś na stronach GW o diecie 7 miesięczniaków, żeby - o ile w rodzinie są uczulenia - poczekać z buraczkami i porami do 10 miesiąca. Dziwne, co?
No u nas buraczki dziś były i kupsko buraczkowe już też. ;D

A to było tak:
buraczki4kb.jpg

reklama
hmm ja sie zastanawiam nad buraczkiem nad odrobinką bo ma duzo zelaza a mój mluch cały czas walczy z anemią już jest poprawa ale jeszcze nie ideał

Do góry