reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta maluszka-watki połaczone.Kolejne etapy rozszerzania diety

Drogie Mamy,
czy mozecie napisac co jadaja zwykle Wasze maluszki bedace w tym wieku?
Chodzi mi o wymienienie poszczegolnych posilkow w ciagu dnia..Brakuje mi pomyslow.
Ja przyznaje, ze moj synek dwa razy dziennie pije kaszke na mleku modyfikowanym jeszcze z butelki. (polskie kaszki Bobovita) Nie wiem czy to normalne, ale jego to tak relaksuje. Mam wrazenie, ze nadrabia w ten sposob brak karmienia piersia..
Nie chce podawac mu mleka krowiego, bo w USA krowy karmi sie hormonami zenskimi co podobno powoduje gejostwo...Najnowsze badania i relacja kobiety, ktora studiuje dietetyke w NY (tu teraz mieszkamy)
Poza tym teraz kiedy jest tak upalnie to jada ogolnie mniej..Uwielbia owoce z puszki w syropie..:)
Acha, a co ze smoczkami..Czy Wasze dzieci jeszcze z nich korzystaja?

reklama
owoce z puszki z tego, co wiem, co niezdrowe dla maluchow. za duzo cukru maja i czegos tam jeszcze.

moj maly ma juz skonczone 15 mcy, ale od jakiegos czasu jego jadlospis zmianie nie ulegl. jest ciagle na cycku, butelki na oczy nie widzial, wiec:
- rano piers po obudzeniu, bardziej, zeby sie przytulic
- kaszka z owocami ok.7.00-8.00
- jakas przekaska, nie zawsze. kanapka, banan, jogurt
- przed poludniowa drzemka, okolo 11.30 sloiczek. z domowych obiadow je tylko zupy, nie potrafie go przekonac do reszty
- po drzemce, ok.14.00 zupka
- czasem jeszcze ok. 16.00 drugi sloik, nie zawsze chce
- na podwieczorek cos z zestawu na drugie sniadanie
- kolacja kaszka
- cycek przed snem

do tego przegryza jakies chrupki qqrydziane, slodyczy nie lubi i nie je w ogole, soki pije rzadko, ale duzo wypija mineralnej niegazowanej wody. no piers, jesli jestem w domu, a chce.

monotonna ta dieta mi sie wydaje, ale maly prawie nic nie lubi. zwlaszcza sloiki mnie denerwuja. nie wiem, jak mu wytlumaczyc, ze domowe tez jest dobre.

co do smoczka to rowneiz nigdy go nie mial :) ten problem wiec nas nie dotyczy.

ale chetnie poczytam, co inne maluszki jedza. moze jakies pomysly na karmienie..?

no fakt gdzie nie spojze to gory...ale czasem to chciala bym wyjzec z balkonu i nie ogladac Tatr tylko morze.... ::)

reklama
moja dwuletnia córcia też nie jada zupek ....ale już się przyzwyczaiłam zjada makaron,ryż,warzywa ale wodę zostawia

Do góry