reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta LOW CARB

U

użytkownik 213578

Gość
Cześć, czy stosuje któraś z Was dietę LOW CARB? Jaki wrażenia i opinie? Zastanawiam się nad nią, bo mam PCOS, IO i niedoczynność tarczycy.

reklama
Ja powinnam, ale nie stosuje. Nawet leków nie biorę. Ten sam zestaw chorób plus nadciśnienie.
A jakoś kontrolujesz / przeciwdziałasz?
Ja nie mam pcos (chyba - nigdy nie diagnozowałam) i nadciśnienia... ale mam podejrzenie IO i niedoczynność tarczycy od lat (+podwyższony poziom hormonów prolaktyny i testosteronu)...

Teraz jestem na diecie pudełkowej dash 1200kcal - 3 posiłki z diety więc ok 700-800kcal dostaję (ale z przymrożeniem oka bo na inne rzeczy też sobie pozwalam typu serek homogenizowany czasami czy coś słodkiego jak są goście)...

W każdym razie na diecie dash przez 4 tygodnie moje tsh z poporodowego zapalenia tarczycy (0.005) skoczyło na 6.81 (norma 4.2)...

Ja nie mam pcos (chyba - nigdy nie diagnozowałam) i nadciśnienia... ale mam podejrzenie IO i niedoczynność tarczycy od lat (+podwyższony poziom hormonów prolaktyny i testosteronu)...

Teraz jestem na diecie pudełkowej dash 1200kcal - 3 posiłki z diety więc ok 700-800kcal dostaję (ale z przymrożeniem oka bo na inne rzeczy też sobie pozwalam typu serek homogenizowany czasami czy coś słodkiego jak są goście)...

W każdym razie na diecie dash przez 4 tygodnie moje tsh z poporodowego zapalenia tarczycy (0.005) skoczyło na 6.81 (norma 4.2)...
mi zawsze lekrze mówili ze norma jest 1,5-2,5 TSH

Przymierzam się, bo powinnam. Generalnie najlepsza w moim przypadku będzie dieta z niskim IG i ograniczeniem węglowodanów, do tych dobrych i małe ilości. Na razie staram się ogarnąć zdrowotnie i rehabilitacyjnie małego, potem ja. Widzę, że sypię się zdrowotnie, ale tyle się czeka do specjalistów... 🙄
Masz brzydkie TSH. Karmisz?

Przymierzam się, bo powinnam. Generalnie najlepsza w moim przypadku będzie dieta z niskim IG i ograniczeniem węglowodanów, do tych dobrych i małe ilości. Na razie staram się ogarnąć zdrowotnie i rehabilitacyjnie małego, potem ja. Widzę, że sypię się zdrowotnie, ale tyle się czeka do specjalistów... 🙄
Masz brzydkie TSH. Karmisz?
Tak. Ale mieszanie - popołudniu i nocą cyc w dzień mm (pracuję to nie da się inaczej)

Ja przed ciążą miałam 3.8 i w zasadzie całe życie poza okresem ciąży mam 3.8-4... W ciąży zależy od czasu bo od 1 coś do 6 😅
Ale 6.8 mam w sumie pierwszy raz...

reklama
reklama
Do góry