reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta kopenhadzka- może kogoś zainteresuje?

Mam nadzieje że jutro bedzie lepiej ;D zaraz tv pooglądam może nie bede myslała może i ciut sama teraz się nakręcać zaczynam raptem do niedzieli a jutro juz wtorek. Aż w obliczeniach mi sie wallo cały czas myślałam że do pn a to do niedzieli :p A jak u ciebie czujesz głód albo ból brzucha?? ja nic takiego nie czuję wogóle z drugiej strony pisali że ta dieta taka nie za bardzo że laski slabo sie czuja a ja nie jest oki i nawet sie najadam ta salata czy szpinakiem. Jak u Ciebie?? Ej własnie sie zwazylam i znikło mi 2 kolejne kg :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
U mnie tez nie jest zle powiem ci ze tez czuje sie najedzona ,ale najgorsze chwile sa wieczorkiem jak ogladam tv to lubialam zawsze orzeszki albo paluszki przegryzac:(No widzisz 6 kg mniej to juz cos a ja dopiero 1kg.Najbardziej boje sie 7 dnia

Czesc dziewczyny i ja lacze sie z wami w bolu:-Dtzn rozpoczelam dzis diete i nie jest mi latwo:-(jestem potwornie glodna i nie mam energii,ale mysle,ze bedzie lepiej Mam nadzieje,ze wytrwam do konca,choc przyznam,ze nie mam silnej woli:zawstydzona/y:ale poczekamy zobaczymy...Ach i marzy mi sie czekolada,caly dzien widze ja dzisiaj przed oczami,ale co tam jeszcze tylko 12 dni:-D

Lui007 ale juz mniej ja dopiero po 4 dniach sie zważyłam ;D a ten 7 dzien nie był az taki zly nie byłam wieczorem glodna. ja w ogole nie jestem glodna tylko jak inni cos dobrego wcinaja to mi smaka robia że szok, dzis nawet miałam ochote na kaszke Michasia <szok>
Mysia witaj wśród nas ;D damy radę laski

Nie złamałam sie a dzis juz po porannej kawie więc jest oki. A właśnie jaka kawę wy pijecie?? bo ja czytalam raz że sypana raz że rozpuszczalną więc dla kompromisu kupiłam sypana bezkofeinową ale nie wiem czy to o to chodzilo:eek:

To juz drugi dzien i przyznam,ze czuje sie odrobine lepiej,mam nadzieje,ze dam rade:)

Ja pije rozpuszczalna i jest to dla mnie duze wyzwanie,bo na codzien nie pije kawy,a jesli juz zdarzy mi sie wypic to bardzo slaba z duza iloscia mleka

reklama
Fitt to jak możesz napisz coś p tej nowej diecce zdrowszej, to nam pewnie pomogło by potem. Ja mam wlasnie wrażenie że malo "kupkam" i ciężko to jakos idzie-sorki za doslowność

Początkowo przeszłam na dietę 1000 kcal. Chudłam co prawda szybko, ale czułam się dość słabo. Potem kupiłam sobie książkę "Schudnij zdrowo" pani Zielińskiej bo gdzieś wyczytałam, że to najlepsza książka o odchudzaniu - i faktycznie, cudeńko. Babka opracowała graficzną metodę liczenia kalorii, z wyraźnym podziałem na grupy jedzeniowe. Fakt, obmyślanie jadłospisu na każdy dzień trochę trwało, ale jak już się nauczyłam komponować posiłki to po książkę sięgam tylko po to, żeby ewentualnie kalorie sprawdzić. O tej jej metodzie odchudzania można by dużo opowiadać, a i tak nie opowiedziałabym wszystkiego. Książkę polecam, warto przeczytać i zacząć się do nich stosować :) Plus jest taki, że kalorii nie trzeba liczyć bo każdy produkt jest przedstawiony w postaci kwadracików. Do książki dołączony jest zeszycik, w którym każdy sam zamalowuje zjedzone kwadraciki wg tabeli. No i łatwiej zapamiętać, że coś ma np. pół kwadracika, zamiast 53 kcal/100g.

Do góry