reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta kopenhadzka- może kogoś zainteresuje?

Witam!!!
Jestem nowa na forum.od dziś zaczynam dietę kopenhaską.stosowałam ją jakieś 2 lata temu przerwałam po kilku dniach bo odkryłam że jestem w ciąży fakt faktem schudłam ale przez kolejną (już 3 ) ciąże przytyłam strasznie.Jako nastolatka ważyłam 48-49 kg a teraz w wieku 22 lat ważę 78 kg.najgorszy jest ten brzusio,(miałam 3 cesarki)ciągle wyglądam jak bym była w ciąży wisi takie coś mam nadzieję że choć trochę mi spadnie.
mój numer gg:13689525

reklama
Ja mam za sobą dietę kopenhaską i mój małżonek również. On schudł 9 kg ja 7 i waga utrzymywała się faktycznie baaardzo długo.
Moim zdaniem najtrudniejszy jest drugi tydzień, bo w pierwszym spadek wagi jest spektakularny i mobilizuje, a w drugim nie jest już tak pięknie i to może zniechęcić, ale warto. Ja czekam jeszcze 2 miesiące - bo tyle zamierzam jeszcze karmić (czyli do 6-go miesiąca) i dołączę do Was.

Piękna - skąd pomysł, że to dieta dla anorektyczek????? Chyba niewiele wiesz o anoreksji;-)

ja przeszłam kopenhaską 3 razy:tak: pierwszy raz- po odstawieniu córki od piersi. schudłam 8 kilo, drugi raz zasłabłam w ósmym dniu chyba, krew mi poszła z nosa i przerwałam (ale pracowałam ciężko fizycznie i na słońcu--ziemię rozwoziłam taczkami:-):-)) poważny wysiłek fizyczny w trakcie diety raczej odradzam. trzeci raz miesiąc temu--schudłam 9 kilo.
dla mnie nie jest to radykalna dieta:zawstydzona/y: gorzej jest jak mam wrócić do normalnego gotowania tzn jedzenia z mężem i dzieckiem:zawstydzona/y: jestem łasuchem i cięzko mi z tym. chyba w niektórych przypadkahc lepszy jest wysiłek fizyczny niż dietka niestety:zawstydzona/y::-(

życze Wam powodzenia, ja tą diete zastosowalam jakies 4lata temu i pomogła-schudłam 11 kg:tak: ostatni dzień sobie odpuściłam:tak::-D i nie przytyłam po niej wogóle.... pitem jeszczew z roku na rok chudłam po 1kg-2kg róznie, ale nie przytyłam,mimo, że normalnie jadłam---- tyje teraz w ciąży:-D:-D:-D
Pozdrawiam

Wydaje mi sie ze kazda dieta ma efekt jo-jo jezeli sie nie przestrzega mniejszych ilosci i duzo ruchu juz po zastosowaniu i zakonczeniu diety chociaz spotkalam sie z jedna po ktorej efekt jo-jo wrocil dopiero po 6 miesiacach ale w bardzo malym stopniu tzn, jak schudlam 7 kg to wrocilo tylko 2 do dzisiaj :)

reklama
Parę lat temu zaczynałam tą dietę.Wytrwałam chyba tydzień, ale pamiętam do dziś, jak bardzo wycieńczyła mi organizm. Byłam senna, zmęczona, mdlałam. Dlatego zrezygnowałam.

Do góry