reklama
ok pisze tutaj bo nie wiem gdzie napisać ,a nie chce robić samowolki i zakładać nowego wątku bez poparcia.
Interesują mnie naturalne maseczki na twarz, ciało, włosy itp.
W tym roku stawiam na naturę i zaczynam walkę z nie ubłagalnym dla nas czasem:---( i błędami przeszłości
jak na razie stosuje żółtko z nafta(+ olejek ryc) do włosów, kurzego białka na twarz i pilingu z kawy do ciała. co jeszcze polecacie????
Interesują mnie naturalne maseczki na twarz, ciało, włosy itp.
W tym roku stawiam na naturę i zaczynam walkę z nie ubłagalnym dla nas czasem:---( i błędami przeszłości
jak na razie stosuje żółtko z nafta(+ olejek ryc) do włosów, kurzego białka na twarz i pilingu z kawy do ciała. co jeszcze polecacie????
magdziunia
Październikowa Mama'08
Moda i uroda - czemu nie
Czarna super, że stawiasz na naturalne produkty. Też mnie zastanowiło to białko kurzego jajka jako maseczka - nie słyszałam o tym wcześniej.
Do tego dorzuciłabym zdrowe i racjonalne jedzenie + ćwiczenia gimnastyczne, spacer ew. pływanie czy jazda rowerem (wiosna praktycznie za pasem).
Ja wiem o takich sposobach:
Ogórek świeży pokrojony w plastry i nałożony na twarz działa rozświetlająco na cerę; zaś starty na papkę z dodatkiem twarożku śmietankowego działa regenerująco i przeciwzmarszczkowo.
Jabłko starte z dodatkiem mąki ziemniaczanej - to fajna maseczka dla suchej cery - działanie nawilżające i odżywiające.
Tonik z soku ananasa - wiele witamin zawiera i świetnie działa na cerę.
Brzoskwinia - pokrojona w plastry i nałożona na twarz działa ściągająco i oczyszczająco.
Fusy z kawy to już Czarna napisała - doskonały peeling :-)
Drożdże to też świetna odżywka dla włosów - jak i dla cery - rozcieńczone z odrobiną wody i soku z cytryny działają świetnie na zniszczone włosy.
Maseczka z nich nadaje się do cery trądzikowej - z dodatkiem odrobiny ciepłego mleka + odrobina oliwy - czekamy aż wyschnie i zmywamy.
Gotowany ziemniak z dodatkiem mleka letniego to super maseczka działająca odżywczo na cerę.
Oliwę i miód (w równej proporcji) mieszamy z odrobiną soku z cytryny - nałożone na ciało, wmasowane - najlepiej przed kąpielą.
Otręby pszenne z jogurtem + odrobina oliwy - świetny peeling.
A teraz coś dla naszych piersi
Papka z rozgotowanego siemienia lnianego + kilka kropelek olejku eukaliptusowego - taką ciepłą okładamy biust i dekolt przykrywamy folią i jak ostygnie to zmyć chłodną wodą.
Jak coś mi się jeszcze przypomni to napiszę :-)
Czarna super, że stawiasz na naturalne produkty. Też mnie zastanowiło to białko kurzego jajka jako maseczka - nie słyszałam o tym wcześniej.
Do tego dorzuciłabym zdrowe i racjonalne jedzenie + ćwiczenia gimnastyczne, spacer ew. pływanie czy jazda rowerem (wiosna praktycznie za pasem).
Ja wiem o takich sposobach:
Ogórek świeży pokrojony w plastry i nałożony na twarz działa rozświetlająco na cerę; zaś starty na papkę z dodatkiem twarożku śmietankowego działa regenerująco i przeciwzmarszczkowo.
Jabłko starte z dodatkiem mąki ziemniaczanej - to fajna maseczka dla suchej cery - działanie nawilżające i odżywiające.
Tonik z soku ananasa - wiele witamin zawiera i świetnie działa na cerę.
Brzoskwinia - pokrojona w plastry i nałożona na twarz działa ściągająco i oczyszczająco.
Fusy z kawy to już Czarna napisała - doskonały peeling :-)
Drożdże to też świetna odżywka dla włosów - jak i dla cery - rozcieńczone z odrobiną wody i soku z cytryny działają świetnie na zniszczone włosy.
Maseczka z nich nadaje się do cery trądzikowej - z dodatkiem odrobiny ciepłego mleka + odrobina oliwy - czekamy aż wyschnie i zmywamy.
Gotowany ziemniak z dodatkiem mleka letniego to super maseczka działająca odżywczo na cerę.
Oliwę i miód (w równej proporcji) mieszamy z odrobiną soku z cytryny - nałożone na ciało, wmasowane - najlepiej przed kąpielą.
Otręby pszenne z jogurtem + odrobina oliwy - świetny peeling.
A teraz coś dla naszych piersi
Papka z rozgotowanego siemienia lnianego + kilka kropelek olejku eukaliptusowego - taką ciepłą okładamy biust i dekolt przykrywamy folią i jak ostygnie to zmyć chłodną wodą.
Jak coś mi się jeszcze przypomni to napiszę :-)
Kaka Magdziunia ubite białko nakładasz na twarz (omijając oczy i usta) zostawiasz oż wyschnie około 15 min i zmywasz letnia wodą działa ściągająco oczyszczająco ja dodatkowo robie tak przed jakąkolwiek maseczka dokładnie zmywam twarz, robie kilku minutową parówę następnie nakładam maseczkę. a na koniec wszystkiego hartuje twarz zimną wodę (zamyka pory)
Magdziunia no ja wiem że najlepszy byłby full wypas co do sportu muszę to przemyślec a jedzonko mmmmm zbyt wiele pokus w sklepach))
Magdziunia no ja wiem że najlepszy byłby full wypas co do sportu muszę to przemyślec a jedzonko mmmmm zbyt wiele pokus w sklepach))
Mi spadło narazie ponad 5 kg w ciągu 3 mies.
Pozostało jakieś 6 do wagi sprzed ciąży ale chcę zrzucić więcej.
Dla mnie największy problem to podjadanie wieczorne i słodycze
Co do dbania o siebie to ostatnio przeszłam serię mikrodermabrazji i naprawdę jest super, pożądnie mi oczyściło twarz więc teraz zacznę inwestować w domowe sposoby.
Znacie coś może na cerę mieszaną, piersi i cellulit?
Trzeba przystopować to świństwo bo zaczyna się rozpleniać a wkrótce wakacje
Na piersi ponoć dobry jest prysznic naprzemian zimna i ciepła woda.Ale dopiero muszę wypróbować.
Ja polecam oliwę z sokiem z cytryny na paznokcie. Sprawdzone przeze mnie
Pozostało jakieś 6 do wagi sprzed ciąży ale chcę zrzucić więcej.
Dla mnie największy problem to podjadanie wieczorne i słodycze
Co do dbania o siebie to ostatnio przeszłam serię mikrodermabrazji i naprawdę jest super, pożądnie mi oczyściło twarz więc teraz zacznę inwestować w domowe sposoby.
Znacie coś może na cerę mieszaną, piersi i cellulit?
Trzeba przystopować to świństwo bo zaczyna się rozpleniać a wkrótce wakacje
Na piersi ponoć dobry jest prysznic naprzemian zimna i ciepła woda.Ale dopiero muszę wypróbować.
Ja polecam oliwę z sokiem z cytryny na paznokcie. Sprawdzone przeze mnie
reklama