reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta cud - grupa wsparcia dla odchudzajacych, diety, sukcesy i porażki

Kaka - i ja się przyłączam !! !! I Natusia pewnie tez :-) wczoraj miałam niespodziankę na wadze i doszłam do wagi sprzed ciąży :-):szok: no ale do końca roku chcę jeszcze 3-4kg. Pewnie że się uda !!

reklama
ok pisze tutaj bo nie wiem gdzie napisać ,a nie chce robić samowolki i zakładać nowego wątku bez poparcia.
Interesują mnie naturalne maseczki na twarz, ciało, włosy itp.
W tym roku stawiam na naturę i zaczynam walkę z nie ubłagalnym dla nas czasem:-:)-:)-( i błędami przeszłości:zawstydzona/y:

jak na razie stosuje żółtko z nafta(+ olejek ryc) do włosów, kurzego białka na twarz i pilingu z kawy do ciała. co jeszcze polecacie????

A na co kurze białko jest??
Ja chyba zacznę zbierać na operacje plastyczne;-)
Ale wątek urodowo modowy czemu nie;-)

Moda i uroda - czemu nie :tak:

Czarna super, że stawiasz na naturalne produkty. Też mnie zastanowiło to białko kurzego jajka jako maseczka - nie słyszałam o tym wcześniej.

Do tego dorzuciłabym zdrowe i racjonalne jedzenie + ćwiczenia gimnastyczne, spacer ew. pływanie czy jazda rowerem (wiosna praktycznie za pasem).

Ja wiem o takich sposobach:
Ogórek świeży pokrojony w plastry i nałożony na twarz działa rozświetlająco na cerę; zaś starty na papkę z dodatkiem twarożku śmietankowego działa regenerująco i przeciwzmarszczkowo.

Jabłko starte z dodatkiem mąki ziemniaczanej - to fajna maseczka dla suchej cery - działanie nawilżające i odżywiające.

Tonik z soku ananasa - wiele witamin zawiera i świetnie działa na cerę.

Brzoskwinia - pokrojona w plastry i nałożona na twarz działa ściągająco i oczyszczająco.

Fusy z kawy to już Czarna napisała - doskonały peeling :-)

Drożdże to też świetna odżywka dla włosów - jak i dla cery - rozcieńczone z odrobiną wody i soku z cytryny działają świetnie na zniszczone włosy.
Maseczka z nich nadaje się do cery trądzikowej - z dodatkiem odrobiny ciepłego mleka + odrobina oliwy - czekamy aż wyschnie i zmywamy.

Gotowany ziemniak z dodatkiem mleka letniego to super maseczka działająca odżywczo na cerę.

Oliwę i miód (w równej proporcji) mieszamy z odrobiną soku z cytryny - nałożone na ciało, wmasowane - najlepiej przed kąpielą.

Otręby pszenne z jogurtem + odrobina oliwy - świetny peeling.

A teraz coś dla naszych piersi :-D:tak:
Papka z rozgotowanego siemienia lnianego + kilka kropelek olejku eukaliptusowego - taką ciepłą okładamy biust i dekolt przykrywamy folią i jak ostygnie to zmyć chłodną wodą.

Jak coś mi się jeszcze przypomni to napiszę :-)

Aż mam ochote spróbować.

Olejek rycynowy widziałam, ze wcierają w rzesy zeby poprawić ich gęstość.

Kaka Magdziunia ubite białko nakładasz na twarz (omijając oczy i usta) zostawiasz oż wyschnie około 15 min i zmywasz letnia wodą działa ściągająco oczyszczająco:tak: ja dodatkowo robie tak przed jakąkolwiek maseczka dokładnie zmywam twarz, robie kilku minutową parówę następnie nakładam maseczkę. a na koniec wszystkiego hartuje twarz zimną wodę (zamyka pory)

Magdziunia no ja wiem że najlepszy byłby full wypas co do sportu muszę to przemyślec a jedzonko mmmmm zbyt wiele pokus w sklepach:)))

Aniu, za dużo się ostatnio działo żeby mieć siłę dietkować. Trzeba mieć spokojną głowę żeby się za odchudzanie zabrać a u mnie ostatnio dużo stresów.

Mi spadło narazie ponad 5 kg w ciągu 3 mies.
Pozostało jakieś 6 do wagi sprzed ciąży ale chcę zrzucić więcej.
Dla mnie największy problem to podjadanie wieczorne i słodycze:wściekła/y:

Co do dbania o siebie to ostatnio przeszłam serię mikrodermabrazji i naprawdę jest super, pożądnie mi oczyściło twarz więc teraz zacznę inwestować w domowe sposoby.

Znacie coś może na cerę mieszaną, piersi i cellulit?
Trzeba przystopować to świństwo bo zaczyna się rozpleniać a wkrótce wakacje:baffled:

Na piersi ponoć dobry jest prysznic naprzemian zimna i ciepła woda.Ale dopiero muszę wypróbować.

Ja polecam oliwę z sokiem z cytryny na paznokcie. Sprawdzone przeze mnie:tak:

reklama
Do góry