reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Detektor, monitor tętna płodu

Tętno u przeciętnego człowieka mieści się w granicach 60-100. Więc masz podwyższone tętno. Tętno dziecka można usłyszeć w paru miejscach, wszystko zależy od ułożenia dziecka i pewnie od czułości detektora.
Źle określiłam miałam w różnych miejscach ale nie przy jajnikach w dwóch miejscach. Nie mam problemu z ciśnieniem nigdy to bardziej słychać przepływ w tętnicach, a nie tętno :D

reklama
Źle określiłam miałam w różnych miejscach ale nie przy jajnikach w dwóch miejscach. Nie mam problemu z ciśnieniem nigdy to bardziej słychać przepływ w tętnicach, a nie tętno :D

W trakcie podsłuchiwania dzidziusia można usłyszeć wiele ciekawych dźwięków, a dopiero z czasem można nauczyć się je rozróżnić. Słychać nieraz różne szumy które detektor też próbuje odczytywać jako tętno i wychodzą wtedy dziwne rzeczy. U mnie na przykład jak widzę że pokazuje 100-120 to wiem że coś mu się pokićkało. Ale zazwyczaj taki wynik jest chwilowy.
Dlatego każdy sam musi się uczyć. Bo trudno jest to wszystko opisać i wytłumaczyć. W szczególności że detektory są różne i ludzie którzy je stosują też 😉

Ja również korzystam z detektora. Jestem w 3 ciąży po poprzednich 2 poronionych. Zdecydowanie pomaga przetrwać czas od wizyty do wizyty. Ja mam model sonoline B, ale serduszko udało mi się dość późno wyłapać, bo dopiero w 12 tyg.

Do góry