kamilaC bardzo mi przykro ze przechodzisz teraz ciezkie chwile
tak slyszalam o tym, faceci tez moga miec depresje poporodowa, oczywiscie. poszperaj wiecej w necie, znajdz pomoc !!!
ja osobiscie mam taki klimat, nie tylko ja nawet powiedzialabym ze wiekszosc po urodzeniu dziewczyn ze maja kryzysy z m w pewnym momecie. to jest nowe zycie, nic juz nie bedzie tak samo. i w sypialni paniom sie nie chce bo szczegolnie jak karmia piersia to tak to na kobiety wplywa.... a faceci oczywiscie reaguja...
ale nic sobie nie zarzucaj, dojrzaly mezczyzna zrozumie, poczuje instynk opiekowania sie potomstwem, ale tez przestraszy sie widzac jak matka jest wspaniala jak wszystkiemu zaradzi i jak stawia dziecko na pierwszym miejscu bo takie jest prawo natury... sama wiesz bo po 7 tygodniach jak widac zycie ci sie wywrocilo do gory nogami.
takie rewolucje jak u ciebie sie zdarzaja, nie jestes jedyna. szukaj pomocy bo jest wam potrzebna !!!
a jak rozmawiac? na pewno ojciec musi sie poczuc potrzebny jako tato i doceniony jako tato, zobaczyc pozytywne strony tego nowego zycia i poczuc ze w jego zyciu seksualnym bedzie tak jak dawniej (tu bym uwazala jednak bo nic na sile i nic sztucznie, oboje partnerzy powinni sie starac). a jak dokladnie przemowic, ty znasz najlepiej swojego ukochanego. zawsze warto spytac o rade psychologa, nawet jesli on nie chce to ty sama mozesz isc do poradni,