reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Depresja

Witam,

Każdy może przejść transformację i zacząć nowe lepsze życie. Sama to przeżyłam a teraz skutecznie pracuję z tymi którzy potrzebują wsparcia i pomocy.

Jestem trenerem rozwoju osobistego. Prowadzę spotkania indywidualne oraz interwencje przez internet.
- doradztwo życiowe
- rozwiązywanie problemów
- budowanie pewności siebie
- samoakceptacja
- realizacja celów

Pomogę i Tobie.
Coaching - eternaL szkolenia

reklama
NIE! I nie radze na własną reke ich szukac. Wszystkie w skotkach ubocznych maja wpisama mozliwosc poglebienia depresji. Zawsze mozesz isc do apteki i poczytac.

sluchajcie, a czy wy wiecie cos o traumach z dziecinstwa, jak ich uniknac???

moja 4 miesieczna corcia bardzo przestraszyla sie jak nam pekl balon taki zwykly, i bardzo dlugo plakala, pierwszy raz widzialam zeby miala taki strach w oczach?

jak na takie wypadki reagowac, co zrobic zeby malutka teaz nie bala sie balonow???

M_ktosia nie wiem na jakiej zasadzie dzialaja te "leki" bez recepty. Ja takie sobie kupilam wczesniej i w ulotce bylo napisane ze depresja moze sie poglebic. Lekarz tez mowil ze bardzo dobrze zrobilam bo moga zaszkodzic nie tylko na glowe. Ta ulotka mnie przestraszyla i wolalam nie ryzykowac. Depresja to nie jest zwykle przeziebienie... to tez nie jest wyrok ale czasami trudno z nia zyc.

buziasia ale gdzie jest ta granica midzy tzw dolem a depresja? kiedy nalezy sie zglosic do specjalisty?
bo mi sie wydaje ze to jest problem ze wiekszosc ludzi z depresja uwaza ze to jeszcze nie jest to, tak jak wiekszosc alkoholikow uwaza sie za pijakow z wyboru...

reklama
Nie mam pojecia gdzie taka granica moze byc!
:-(Ja czekałam rok. To był rok pełen płaczu, smutku, zalu bardzo czesto bez powodu. Czasami było nawet tak ze np. ryczalam bo obiad mi nie wyszedł a za chwile ryczalam ze cos takiego jak niedobry obiad potrafil mnie tak zdolowac i tak sie nakrecałam. Obłed jak teraz sobie to przypominam to mi sie w głowie nie miesci jak to wogole bylo mozliwe. Mogłabym jeszcze wiele takich sytuacji opisac...
Był jednak punkt krytyczny - ogromna awantura mnustwo płaczu, rozbyty telefon ze zlosci, prawie auto - zdalam sobie sprawe ze jesli nic nie zrobie na nastepne swieta juz mnie nie bedzie........
Teraz tez mi sie zdazaja doly ale wiecej jest gorek, a wtedy nie bylo na to szans.
Balam sie lekarza, tego co moi znajomi powiedza a nawet tego co pomysli sobie babka w aptece. Ale warto bylo. Nie tylko dlatego ze zyje, ale dla mojego dziecka, meza, rodziny, przyjacol. :happy:

Do góry