reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dbamy o włosy

Ania333, będąc u ginekologa specjalnie zapytałam ją o kwestię farbowania włosów w ciąży i odpowiedziała, że w pierwszym trymestrze odradza się wszelkich eksperymentów z chemikaliami, w tym m.in. farbami do włosów. Na wszelki wypadek. Dziecko w tym czasie jest bardzo wrażliwe i lepiej nie ryzykować.

Ja wstrzymałabym się na Twoim miejscu z farbą.

reklama
O jej:) Jakie fajne propozycje tu podsuwacie. Najbardziej podoba mi się pomysł maseczki domowej roboty:) Chyba już dziś wyprubuję:)

A mi moja fryzjerka Magda Turbacz co jakiś czas robi zabiegi witaminowe na włosy połączone z masażem głowy i muszę Wam powiedzieć, że po każdej takiej wizycie włosy są w coraz lepszej kondycji :)

A na czym polegają te witaminowe zabiegi Twojej fryzjerki? Ma jakieś specjalistyczne preparaty? Ja się zastanawiam czy jeszcze jakichś specyfików nie dokupić poza tym moim nowym szamponem błotnym :p

A na czym polegają te witaminowe zabiegi Twojej fryzjerki? Ma jakieś specjalistyczne preparaty? Ja się zastanawiam czy jeszcze jakichś specyfików nie dokupić poza tym moim nowym szamponem błotnym :p
to są takie kapsułki, które wyglądają jak zastrzyki, ale wmasowuje się je w skórę głowy. Fajnie jak fryzjerka potrafi jeszcze robić profesjonalny masaż głowy, wtedy mamy przyjemne z pożytecznym ;) na szczęście Pani Magda potrafi hihi :)

ela_p dzięki za rady! Ale do oleju rycynowego raczej się nie skłaniam - nie chcę mieszać z naftą kosmetyczną, a też nie ma co przeginać :p
No i dalej myję głowę tym szamponem z minerałami ;) Powiem wam, że tydzień stosowania, a moje włosy mają się wyjątkowo dobrze! :p To co mnie zaskoczyło - kupiłam go głównie na regenerację, a teraz wyczytałam, że zapobiega tez przetłuszczaniu się włosów. Zwykle myłam głowę codziennie, a teraz wystarczy co drugi dzień, bo włosy wyglądają naprawdę ok ;)
Ulka, mogłabyś dopytać fryzjerki jak się nazywają te kapsułki i co mają w swoim składzie? Bo mnie to zaciekawiło :p

Morgana, do fryzjerki pójdę dopiero za miesiąc, ale sprawdziłam w necie to tych kapsułek jest strasznie dużo rodzaji. Właścwie to zależy jaki jest problem z włosami, bo inne są na regeneracje a inne np. przeciwko wypadaniu włosów. Z tego co pamiętam to te kapsułki, które ona mi aplikuje zawierają witaminy, jakieś minerały oraz algi. Ale na teraz nie powiem Ci dokładnie jaka jest ich nazwa

reklama
ja tez farbowalam wlosy bedac w ciazy.bylo to juz prawie pod koniec.nie wiem niestety jak to dziala na poczatku ciazy.ale np.wiem ze nie ma co sie tym chwalic ale do 4miesiaca ,zyjac w niewiedzy ze bedzie dzidzia,palilam papierosy(praktycznie przepalilam cala ciaze)pilam alkohol i inne:-(.
Nicole urodzila sie zdrowiutka,dostala 9,99pkt czyli prawie 10.i jak narazie nie widac zeby jej to zaszkodzilo.
ma juz ponad 2miesiace.
takze uwazam ze nie ma co przesadzac z masa ograniczen i zakazow.
pozdrawiam serdecznie

Do góry