reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dbamy o włosy

Ja tak jak już pisałam używam nafty kosmetycznej. Wcieram we włosy na ok 10-15 minut i potem spłukuję i myję włosy normalnie szamponem. Swojego czasu pamiętam, że moja mama robiła sobie maseczkę z jajka i czegoś tam jeszcze, już nie pamiętam :p Ale mogę zapytać i wtedy dam znać ;-)

reklama
Zgodnie z obietnicą podaję przepis na maminą maseczkę na włosy: Bierzemy żółtko i mieszamy z dwiema łyżkami jogurtu naturalnego i wyciśniętym sokiem z cytryny ("tak na oko"). Zostawiamy na ok 10-15 minut, a potem spółkujemy. Podobno włosy będą bardziej lśniące ;) Zamierzam dzisiaj wypróbować ;)

Sama nie wiem czy zdecydowałabym się na farbowanie włosów w ciązy.Z jednej strony kompletnie nie wierze w żadne przesądy, że to przynosi pecha itp, poza tym nie mogę patrzeć na kobiety, które uważają, że ciąża to w pewnym sensie choroba i zabiedbują siebie totalnie - przetłuszczone włosy, straszne tycie, jakieś ciuchy po babci itp, ale z drugiej str bałabym się czy to nie zaszkodziłoby czasem dziecku i pewnie najpierw skonsultowałabym to z lekarzem:))Ciąża to tylko etap w życiu w którym kobieta powinna być jeszcze bardziej zadbana niż na codzień. :-pCiąża + makijaż +ładny ciuch = suuuper:))

Kiedyś była taka fajna maseczka na włosy z Oriflame (nie wiem, czy jeszcze jest dostępna) chyba w zielonym opakowaniu :)

Oczywiście, że można farbowac włosy w ciąży :)
Moja żona farbowała około 3 tygodnie przed terminem, i dziecku nic się nie stało :) Uważaj tylko na opary amoniaku, moga być szkodliwe dla Ciebie, więc nie wdychaj tego..

To jej nie wiedza, ale strasznie głupio postąpiłaś..
Co do ciąży, to oczywiście mozesz farbować. Jedyny przeciwskazanie, to nie wdychaj tych oparów.. To są mity że nie można farbować, głupoty które ludzie powymyślali, bo się nudzili :) :-D

reklama
A ja polecam maseczkę HENNA TREATMENT WAX, kupilam ja w aptece i kosztowala 22zł i moim zdaniem jest niezawodna :tak: zanim zaczelam ja stosowac wlosy doslownie lecialy mi z glowy, balam sie je myc a o czesaniu nie wspomne, wygladalam jakbym miala szczote do podlogi zamiast wlosow. Juz za trzecim razem widoczna byla roznic, naprawde goraco polecam ;-)

Do góry