Nelka01234
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie,jedź.Miałam jechać teraz w góry. Czy są ku temu jakieś przeciwskazania?
Krecha widocznie także jeszcze dziś pędziła bym na krew do bety. Po 48 lub 72 godzinach warto zrobić ponownie by sprawdzić ewentualny przyrost. Jeśli wynik pierwszego badania będzie większy niż 5 to jesteś w ciąży.Cześć, zrobiłam dzisiaj rano test, czy tak blada kreska (zdjęcie po 3 minutach) jest wystarczająca?
Jedli tak, to co powinnam zrobić w następnym kroku? Jestem 2 dni przed spodziewana miesiączka.
Pochodze z gór.. Odradzam podróż w góry.. Już tłumaczę. Mamy tu inne ciśnienie.. Najpierw warto skonsultować ciążę i podróż z ginekologiem.. Jeżeli pozwoli to ok... Będąc na patologii ciąży byłam jedna góralka a reszta turystek. Lekarze byli źli że nikt nie liczy się z ryzykiem podróży w góry.Miałam jechać teraz w góry. Czy są ku temu jakieś przeciwskazania?
Nie, nie ma ogólnego zalecenia że kobiety w ciąży nie mogą jechać. Chodzi o to że lepiej skonsultować to z lekarzem. Chodzi tu o różnice ciśnienia. To nie jest tak że jedzie ktoś do zakopanego i coś się będzie dziać.. Jeżeli zdrowa kobieta i zdrowy płód nic nie powinno się dziać.ale tak jak mówię, pisze to co wiem, z czym się spotkałam.Z drugiej strony na podstawie czego lekarz może zalecić wyjazd w góry, który ma być już jutro? Jestem chwile przed spodziewana miesiączka wiec nic nie będzie widać z tego co czytałam. Chyba, że są jakieś ogólne zalecenia, że nie wolno jechać.