Ja należe do tych matek dzieci które mleka nie piją od dawna,moja miała rok jak całkiem mleko odstawiła,ani budyń ani kakao,kompletnie totalny wstręt do mleka,ale lubi jogurtywapń jest nie tylko w mleku a pozatym ja swojej podaje sanostol,myślałam że moja mała to mały cudaczek ale widze że nie jest jedynym dzieckiem antymlecznym
reklama
K
kitty86
Gość
Moja mała je 550 ml na dwa razy serki jogurty i wszystko ok
Dorinka
Wdrożona(y)
Uff, dziewczyny, troche mi lzej po przeczytaniu Waszych postow bo moja corcia nie nalezy do wielbicieli mleka ani mleko-pochodnych produktow. Zjada codziennie 250ml mleka z platkami (z trudem) i jak tylko mi sie uda jej wcisnac to jogurt czy danonek pare razy w tygodniu + pasty z bialego serka, zolty tez czasami zje. To chyba nie jest tak zle, ale zmuszac jej nie bede.
ola14024
Fanka BB :)
Moj synek nie mógłby zyc bez mlekacodziennie wypija 3 butle bebilonu ON BY PIL nawet jak nie jest głodny:-)je kaszki nestle lub bovoity na mleku teraz akurat mamy nestle po 6 msc z gruszkami i jabłkiem mały zajadal by sie nimi dzien i noc teraz skusialam sie i zprbilam kaszke zamiast na modyfikowanym to na normalnym mleku z kartonu i wyszlo identycznie jak na modyfikowanym:-)pyszne ja tez nie raz podkradne synkowi:-)tak ze ja nie mam sie czym martwic mam synka mleczarza:-)Pozdrawiam :-)
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Maciuś ma skończone 16 miesięcy i pije mleko (210 ml) już tylko raz dziennie, bo mleko go nie syci. Ale je codziennie plaster sera żółtego, ok. 150 ml jogurtu naturalnego i 150 g serka wiejskiego.
reklama
Mój prawie 3latek wypija mleko dwa razy dziennie - zaraz po obudzeniu i przed snem. Nie są to zawrotne ilości ok 180 ml. Z pozostałego nabiału to uznaje tylko danonki, sery itp go odrzucają a ja tez nie nalegam bo mieliśmy alergię. Mleka krowiego jeszcze nie smakował.