reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy Wasze dzieci pija mleko??

Moja Oliwka ma prawie 17 mies,mleko modyfikowane odrzuciła ok roczku.Teraz dopiero przemogła się do mleka krowiego.Pije kakao,je kaszki mleczno-ryżowe,jogurty,serki,danonki,bakusie,ser biały i żółty.

reklama
Mamusie mam pytanko od kiedy dziecku mozna podawac mleko i jego produkty?dodam ze jestem mama karmiąca pozdrawiam
to zależy w jakim wieku jest Twoje dziecko.My byliśmy na sztucznym mleku i Przemi dość szybko zaczął jeść jogurty,danonki.Myślę że mniej więcej gdy miał roczek na stałe weszły do jego menu.A mleko krowie pije od ok pół roku ale tylko dlatego krowie że o sztucznym nawet słyszeć nie chciał.Najlepiej skonsultuj to ze swoim pediatrą;-)

Natalka mleka modyfikowanego nie pila nigdy ani nic co bylo na takim mleku, teraz ma 22 miesiace i kocha kakao i mleko , mimo ze powinnam jej podawac jeszcze modyfikowane bo krowie od 2 lat to jednak stopniowo zaczelam i nie widze zadnych niepokojacych objawow a ona sama domaga sie kakao na sniadanko wiec nie odmawiam dziecku

witam.
ale o jakie mleko ci chodzi?jeśli o krowie to od 3 roku życia,a modyfikowane,jeżeli karmisz to możesz pomału przyzwyczajać,jeśli zamierzasz zakończyć laktacje:tak:.
Mój syn pije od 11 miesiąca Nan3R rano i wieczorem po 210ml i bardzo je lubi:tak:

Ja wlasnie rozmawiałam z pediatra i powiedziala mi ze krowie mleko takie 3.2 moge po 2 roku zycia dawac a chude pozniej po 3-ech latkach, Natalka pije krowie i nic jej nie jest.

moja Milenka (karmiona sztucznie od urodzenia niestety:baffled:) mleko odrzuciła już w 8-9 mca życia:szok:, ona poprostu brzydzi się mlekiem (tak jak jej tatuś, którego jest kserem).
Ale zajada się serkiem czekoladowym Jana, Monte, Kako z Mlekowity z rurką, uwielbia żółty i topiony ser, czasem danonki i serek wiejski
nienawidzi kaszy, nigdy jej nie jadła, jak próbowalam podać to miała odruchy wymiotne, jogurtów też za bardzo nie lubi:no:

reklama
Do góry