reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy tu naprawdę są 2 kreski???

reklama
Druga kreska już trochę ciemniajsza- test pozytywny 😁
IMG_20210317_151842.jpg

To gratulacje ale min za 3 tyg zapisz sie do lekarza i bierz witaminy już
Kwas foliowy już biorę od 4 miesięcy. Wczoraj kupiłam ten dla kobiet które są już w ciąży. Jakieś witaminy trzeba brać? Wizytę miałam zaplanowana na 1 kwietnia z wynikami bo myślałam że coś jest ze mną nie tak bo się nie udawało a tu takie zaskoczenie. Nawet mężowi nie powiedziałam jeszcze. Chciałam mu powiedzieć jak lekarz mnie zbada i powie ze wszystko ok ale nie wiem czy wytrzymam do 1 kwietnia. 😁

Kwas foliowy już biorę od 4 miesięcy. Wczoraj kupiłam ten dla kobiet które są już w ciąży. Jakieś witaminy trzeba brać? Wizytę miałam zaplanowana na 1 kwietnia z wynikami bo myślałam że coś jest ze mną nie tak bo się nie udawało a tu takie zaskoczenie. Nawet mężowi nie powiedziałam jeszcze. Chciałam mu powiedzieć jak lekarz mnie zbada i powie ze wszystko ok ale nie wiem czy wytrzymam do 1 kwietnia. [emoji16]
Są takie dla kobiet w ciąży, od wczesnej ciąży jak Twoja i potem późniejsze tygodnie ale już inne. Więc może już coś będzie wiadomo, ale ja bym na Twoim miejscu jeszcze tydzień chociaż przeciągnęła, bo u mnie 1 kwietnia był fatalny akurat u lekarza na dodatek zrobił mi USG przez brzuch i cały dzień miałam we łzach nerwach itd. Nie mówię że tak u Ciebie będzie, ale może być za wcześnie żeby serduszko było. Dużo zależy kiedy ostatnia miesiączka była, a jak pójdziesz do lekarza za wcześnie to tym gorzej dla Ciebie tylko nie potrzebny stres i nerwy.

Są takie dla kobiet w ciąży, od wczesnej ciąży jak Twoja i potem późniejsze tygodnie ale już inne. Więc może już coś będzie wiadomo, ale ja bym na Twoim miejscu jeszcze tydzień chociaż przeciągnęła, bo u mnie 1 kwietnia był fatalny akurat u lekarza na dodatek zrobił mi USG przez brzuch i cały dzień miałam we łzach nerwach itd. Nie mówię że tak u Ciebie będzie, ale może być za wcześnie żeby serduszko było. Dużo zależy kiedy ostatnia miesiączka była, a jak pójdziesz do lekarza za wcześnie to tym gorzej dla Ciebie tylko nie potrzebny stres i nerwy.
Miesiączka była 11.02, 1.04 to według aplikacji 7 tydzień. Więc nie wiem czy przekładać wizytę?

Miesiączka była 11.02, 1.04 to według aplikacji 7 tydzień. Więc nie wiem czy przekładać wizytę?
Możesz iść jak najbardziej ja nie mówię że musisz przekładać, może akurat już serduszko będzie tego Ci życzę. Ja tylko mówię jak to u mnie wyglądało.

reklama
Hejka wam :) mineło 9 dni od mojego wpisu a jak tu kochane wytrwać do 6 kwietnia? Może iść wcześniej gdzies prywatnie na USG czy się wstrzymać? Co byście zrobiły? To jednak jeszce 2,5 tyg a tak bardzo bym chciała usłyszeć już bicie serca 💗

Do góry