reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy torby juz spakowane?

reklama
no a co do pakowania...... ja jeszcze nie :) a dziś rodzice byli na zakupach i kupili mi podpaski te wielkie na noc :)
mój artek jak siostra urodziła (i mieszkaliśmy razem przez kilka dni w akademiku, bo z malcem leżeliśmy w szpitalu) to stwierdził, ze anka używa "desek serfingowych ;) "
a ja jeszcze muszę do szpitala dokupić wodę, biszkopciki i klapeczki jakieś

A ja swoja torbe dzisiaj rozpakowalam ;D poukladalam sobie wszystko na lozku i jeszce dorzucam conieco a potem bede sie starala to wszystko jeszcze raz upchac i zapiac zamek co w moim przypadku czesto jest trudne hihihi

ja zrobiłam dziś podobnie do elfiko:) dorzuciałm jeszcze do torby 2 ręczniki, duży i mały oraz kubek, sztućce i mały talerzyk...
i za nic w świecie nie zmieszczę w środku kosmetyków... coś muszę jeszcze z tym zrobić

Od wczoraj dołączyłam do grona spakowanych. Chociaż kosmetyki w żaden sposób nie zmieszczą mi się do i tak koszmarnie wielkiej torby. W szpitalu w którym będę rodziła jest zasada, że wszystkie ciuszki dla dzieciaczka i mamusi należy przynieść własne, nie wynika to z oszczędności szpitala tylko z tego że dla dzidziusia takie domowe rzeczy, wyprane w domowym proszku i z "domowymi" bakteriami sa lepsze niż ze szpitalnymi. Z tego samego powodu dzidziuś zaraz po porodzie kładziony jest na mamusi i się z nią "kolonizuje" (a dokładnie z jej bakteriami) tak jak opisała to Martuska, i dopiero po 2 godzinkach jest mierzony, ważony itd. Ja też już wpisalam męża na listę "przytulaczy" w razie gdybym miała cesarkę i nie mogła przytulić Jagódki.

Witam mamy, ja rowniez powoli sie pakuje, choc podobno mam jeszcze 2 tygodnie..ale kto to wie, co moj maluch planuje!!znalazlam na stronie www.edziecko.pl artykol o wyprawce i tam jest taka fajna lista, polecam :) chyba musze jeszcze ja rozpakowac i cos podokladac....caluski

Kurde czy Wasze torby sa tak samo koszmarnie duże?? Ja mam walizke i odzilelna torbe dla małego. No nie wspomne o reklamówce z woda i biszkoptami. Ale obciach:-)

no dziewczyny ja od jakiś 2 dni tak częściowo spakowana :) w większej części jeszcze brakuje kilku pierdółek, ale jeszcze dam radę ;) jak jużbędę miała wszystko albo za kilka dni wyjmę wszystko i tak już sobie poukładam elegancko ;)

reklama
A ja mam dylemat jaki kocyk na wypisanie ze szpitala wziac mam jeden cienki i jeden gruby, takie specjalne z zatrzaskami i z zamkiem, zamiast rozka. Wczesniej byly upaly nie do wytrzymania a teraz jest zimno i pada. Ten cienki kocyk to juz mam spakowany i tak sie zastanawiam nad tym grubym, ale wielkosc mojej walizki mnie przeraza.

Do góry