reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to może być ciaża ?

czarna_@

Zaciekawiona BB
Cześć staram się z swoim o dziecko czwartego tego miesiąca mialam dni płodne a dzis powinnam mieć spodziewana miesiączkę a na tą chwilę przez chwilę tylko plamiłam na różowo i mam ból brzucha od czasu do czasu zaś co do piersi to dość napuchniete ale nie bolą cale tylko z boku czy to może być objaw ciazy ? 🤔

reklama
reklama
Odnioslam się do stwierdzenia, „za granica nie ma lekarzy”. Ano są ale nie wszędzie można latać na monitoring owulacji do ginekologa niczym kot z pęcherzem.
Myślę że stwierdzenie że kobiety chodzące na monitoring "latają niczym kot z pecherzem" jest bardzo krzywdzące. Dla niejednej kobiety to jeden w wielu etapów walki z niepłodnością. I zarazem bardzo ważny etap. A że kobiety w Polsce czy w innych krajach Europy (nie wiem gdzie mieszkasz) mają taką możliwość to dlaczego nie korzystać?

Myślę że stwierdzenie że kobiety chodzące na monitoring "latają niczym kot z pecherzem" jest bardzo krzywdzące. Dla niejednej kobiety to jeden w wielu etapów walki z niepłodnością. I zarazem bardzo ważny etap. A że kobiety w Polsce czy w innych krajach Europy (nie wiem gdzie mieszkasz) mają taką możliwość to dlaczego nie korzystać?

Nie mówię zeby nie korzystać.
Po prostu jeśli ktoś twierdzi ze nie ma możliwości zrobić monitoringu owulacji bo mieszka za granica to nie wynika to z tego ze tam „nie ma lekarzy”.
Po prostu inne kraje maja inne procedury i nie wszędzie jest taka opcja.

reklama
Jak nie masz monitoringu to wiesz czy owulacja występuje wgl... Na Twoim miejscu poszłabym do ginekologa a nie gdybała... Ale plamienie to zaraz Ci się pewnie rozkręci miesiączka.

Do góry