reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to juz ?

Haha ja przy młodszym przespalam większa część rozwarcia[emoji23][emoji23][emoji23] obudziłam się po 7 bo coś mnie brzuch jak na okres bolał [emoji6] krew mk poszła więc poszłam do D i mówię dzisiaj rodze. Ten jak w amoku. Na kibelek mnie ganialo. Kąpać się chciałam iść a teściowa ty do szpitala jedź bo w domu urodzisz.. no i by tak było [emoji23] dojechaliśmy 8cm. Położyła mnie i kartę przyjęcia wypelniala... kończył lekarz bo ona poród odbierala[emoji23] bez pęknięcia i Cięcia. A młody 3650g więc nie taki nalutki. I na supermana się rodzil.

Starszaka też szybciutko poszlo. Pamiętam jak mama moja dzwoniła przed północą i powiedziały jej że do rana nie urodze. 5 min po północy urodziłam. Z tym że 1szy drobinek 2800 :)

[emoji173]Krystian 20-11-2008 [emoji65]
[emoji173]Mikołaj 16-10-2016 [emoji64]

reklama
Ja mialam dwaróżne porody. Pierwszy na leżąco pod ktg z oxy i masażem szyjki i dosłownie wypychaniem dziecka przez lekarza a na drugi dojechałam do szpitala na 7 cm rozwarcia, skurcze wolałam przetrwać chodząc i było lepiej, ból bardziej znośny i łatwiejszy poród. Oba dzieciaczki 4600

Cześć wszystkim, również mam pytanie, nie chcę zaśmiecać nowymi wątkami i podepne się tutaj, mam nadzieję, że moge :)
ponieważ jestem w 38 tc od ponad 2 tygodni opadł mi brzuch, mam skurcze, twardnieje mi brzuch ostatnio to coraz dłużej, ból jak na okres i od jakiegoś czasu czuję dziecko nisko, bardzo nisko czasem mam wrażenie, ze wpycha mi rączki w pachwiny, dochodzi do tego przeszywający ból jakby mi ktoś igly wbijał w szyjkę, od kilku dni mam mdłości...
Odstawiłam w niedziele luteinę, myślicie, że coś na dniach może zacząć się dziać?
Jutro idę do lekarza na kontrol, może się okazać, że mam już rozwarcie jakieś?
Wybaczcie to moja pierwsza ciąża i bardzo sie denerwuje ;)

Z tego co piszesz wynika, ze dziecko weszło w kanał rodny. Nikt ci nie powie ile to potrwa. Może dzień a może 2 tyg. a jak twoja szyjka? Jeśli chodzisz, jesteś aktywna to może być szybciej.
Ja tak miałam od 32 tyg, a poxniej rozwarcie na 2 cm i urodziłam po terminie.
Luteinę i magnez odstawiałam w 35, tylko dalej leżałam bo córka była mała i chciałam jej dać czas żeby podrosła.

Ostatnia edycja:
Nie wiem, jak rozwarcie czy w ogóle jest bo wizytę mam jutro, a poprzednią miałam 4 tyg temu.
U mnie mały jest duży, przynajmniej ostatnio był prawie 1,5 tyg do przodu z wagą, miał prawie 3 kg, nie leżę, prowadzę normalny tryb życia, nie zamierzam też niczego przyśpieszać.

Nie wiem, jak rozwarcie czy w ogóle jest bo wizytę mam jutro, a poprzednią miałam 4 tyg temu.
U mnie mały jest duży, przynajmniej ostatnio był prawie 1,5 tyg do przodu z wagą, miał prawie 3 kg, nie leżę, prowadzę normalny tryb życia, nie zamierzam też niczego przyśpieszać.

I jak sie czujesz? Zaczęły sie jakies skurcze ?
U mnie nadal cisza ..

reklama
U mnie nadal cisza:(
Pojutrze termin i wizyta u gin. Bola mnie okropnie pachwiny i Mala czuje bardzo nisko ..
ale zadnych boli ani skurczów, nic
Kochana nie znasz dnia ani godziny to sekudna jak sie zacznie :)
Moj synek urodził sie w dniu terminu wyznaczonego hehe rzadko sie zdaza wiec a noz :D

Do góry