Jadwiga wow ...tez bym tak chciala nie czuć bolu albo czuc ale nie az taki w szoku jestem ...
Pati mi sie od 24 tyg szyjka skracala mialam zagrozenie porodem przedewczesnym ale naszczescie synek urodzil sie w terminie ale tez szyjki w praktycznie juz nie mialam wcześniej chyba od 35 tygodnia albo szybciej wczesniej bardzo krotka, wiec to duzo zależy od czynności skurczowej.Teraz Czekasz na skurcze tylko :-)
To ze nie masz szyjki daje duze prawdopodobiesntwo ze szybciej urodzisz
Jadwiga duze mialas dzieci bo ja rodzilam prawie 4 kg a szczupla jestem chociaż to chyba nie ma nic do rzeczy ...
Plus tez taki ze po porodzie mam bezbolesne miesiaczki a wcześniej plakalam z bolu wiec moze szansa ze drugi bedzie mniej bolal bo czytałam gdzies ze to od wielu czynnikow zalezy i tez właśnie od tego czy ktos ma bolesne miesiaczki.
Znieczulenia u nas roznie zalezy jak lekarz itp ja i tak bym nie dostala juz przy takim rozwarciu..
A moja koleżanka rodzila 12 godzin w takich bolach co ja modlila sie z mezem zeby sie juz skończyło i na koniec cc sie skończyło. Takze ..
Parte byly najgorsze bo jak dojechałam do szpitala to sie zaczely masakra az drgawki mialam z bolu..wygladal jak trup bez sil cala blada polozne sie smialy do mojej mamy z tego co mówiłam ze nastpene cc na życzenie ..ale pozniej popukalam sie w glowe
Ale to rozne rzeczy człowiek z bolu mowi.
Pocieszaly mnie ze szybko jak na pierwsze dziecko i zebym parla bo synek coraz blizej i widać czarne wlosy juz
A ja na poczatku nie umialam
Nie wie. jak inne kobiety wytrzymują tyle godzin ..
Duzo mi dala obecność narzeczonego bardzoo..
A pozniej jak synek sie urodzil to żartowałam z lekarzem jakbym nie rodzila
A z tych emocji nawet nie plakalam kazdy plakal tylko nie ja , dopiero wieczorem jak już lezalam z synkiem patrzyłam na niego i plakalam
Dlugaa historia lubię opowiadac porod
Wazne zeby porod byl szczęśliwy :*
Będę trzymać kciuki:*