Skomplikowane te nasze ciążę są kompletnie zapomniałam jak to jest ,ostatni raz byłam w ciąży 13 lat temu ,ale gdyby nie brak miesiączki i rosnący brzuch ,to nawet bym nie wiedziała że jestem w ciąży ,w 6 tygodniu już było synusia widać ,a tu takie nie wiadome wszystko jestI objawami się nie kieruj czy wszystko jest ok jedynie jeśli byś krwawiła lub czuła bardzo mocny ból to do lekarza
reklama
Zrób betę i progesteron i na konsultację do lekarza. Różowe plamienia mogą świadczyć o niskim progesteronie, może trzeba będzie suplementować.Witam dziewczyny ,może któraś z Was miała podobna sytuację .Robiłam test od soboty już 4 razy i za każdym dwie kreski (ta druga bledsza) ,byłam wczoraj u ginekologa i nic nie widać,wypadałoby już 5 tydzień ciąży.Dzisiaj od rana czuję skurcz podbrzusza,raz mocniej raz słabiej tak jakby okres się zbliżał,upławy były lekko różowe rano ,a już nie są .Czy któraś z Pań miała podobna sytuację ?faktycznie jest to ciąża ,czy nie mam co się nastawiać.
Paulina26777
Fanka BB :)
U mnie dopiero było widać pęcherzyk 6-7 a w 9 dopiero zarodek z serduszkiemNie,nie sprawdzałam bety ale jeśli testy od poprzedniej soboty ciągle pokazują 2 kreski ,to USG nie wykryje ciąży ? Ginekolog kazała mi przyjść za 2 tygodnie
Madlein
Tak. Ja właśnie tak mam teraz. Ciążę widać przy becie 1000. W zależności od sprzętu wypada to nawet w 6tc z groszami. Także spokojnie, powtórz USG za dwa, a najlepiej za trzy tygodnie to być może będzie już widoczne bijące serduszko.Tak ,wiem kiedy miałam owulację bo tylko wtedy współżyłam z mężem a 5 tydzień został policzony od ostatniej miesiączki.Bety nie mierzyłam ,ale to możliwe że tydzień czasu testy pokazują 2 kreski a USG nic ?
Sun flower35
Ile jesteś po owulacji?
Jeżeli ciąża jest młoda, a beta niska lekarz nic nie zobaczy na USG.
Natomiast różowe plamienie i fakt, że testy ciągle wychodzą blade jest trochę niepokojący. Kolor kreski nie służy do oceny prawidłowego rozwoju ciąży, jednak wraz z upływem czasu bety w organiźmie jest coraz więcej i siła rzeczy kreska powinna ciemnieć. Ja bym zrobiła betę i przyrost. I progesteron. Dla spokoju ducha
Jeżeli ciąża jest młoda, a beta niska lekarz nic nie zobaczy na USG.
Natomiast różowe plamienie i fakt, że testy ciągle wychodzą blade jest trochę niepokojący. Kolor kreski nie służy do oceny prawidłowego rozwoju ciąży, jednak wraz z upływem czasu bety w organiźmie jest coraz więcej i siła rzeczy kreska powinna ciemnieć. Ja bym zrobiła betę i przyrost. I progesteron. Dla spokoju ducha
Cześć Dziewczyny!
Jestem na waszym forum od kilku dni, miałabym do was pytanie. A mianowicie, zawsze miałam regularne miesiączki, jednak ostatni cykl trwał aż 48 dni. @ dostałam 20/03 i trwała aż 11 dni zazwyczaj trwają 4-5 dni. Teraz od kilku dni miesiączka mi się spóźnia znów, mam bolące piersi a w zasadzie sutki, cały wczorajszy i dzisiejszy dzień mnie mdli, na szczęście bez wymiotów i gdy zjem to jest jakieś 30 min spokoju. Do tego nie mogę pic kawy!!! (KAWĘ UWIELBIAM!!) nie wiem czy robić test bo w sumie tyle razy już się zawiodłam ze nawet mi się już nie chce… staramy się od sierpnia.
Jestem na waszym forum od kilku dni, miałabym do was pytanie. A mianowicie, zawsze miałam regularne miesiączki, jednak ostatni cykl trwał aż 48 dni. @ dostałam 20/03 i trwała aż 11 dni zazwyczaj trwają 4-5 dni. Teraz od kilku dni miesiączka mi się spóźnia znów, mam bolące piersi a w zasadzie sutki, cały wczorajszy i dzisiejszy dzień mnie mdli, na szczęście bez wymiotów i gdy zjem to jest jakieś 30 min spokoju. Do tego nie mogę pic kawy!!! (KAWĘ UWIELBIAM!!) nie wiem czy robić test bo w sumie tyle razy już się zawiodłam ze nawet mi się już nie chce… staramy się od sierpnia.
Madzia86G
Po objawach się raczej nie potwierdzi od tak czy to ciąża . Objawy mogą być urojone. Wybacz ale tak to się fachowo nazywa.
Bez testu raczej konkretnej odpowiedzi nie dostaniesz , a jedynie przypuszczenia.
Bez testu raczej konkretnej odpowiedzi nie dostaniesz , a jedynie przypuszczenia.
Wiem co masz na myśli, urojone raczej nie, przestaliśmy się „starać” bo teraz to nawet nie na rękę nam by to było ale dziękuje za odpowiedz.Po objawach się raczej nie potwierdzi od tak czy to ciąża . Objawy mogą być urojone. Wybacz ale tak to się fachowo nazywa.
Madzia86G
Wiesz jeśli ostatnio miesiączka spóźniła ci się i przyszła 48dnia , skąd gwarancja że i teraz sie nie przesunęła.Wiem co masz na myśli, urojone raczej nie, przestaliśmy się „starać” bo teraz to nawet nie na rękę nam by to było ale dziękuje za odpowiedz.
Niemniej życzę pomyślnego wyniku przy obecnej sytuacji bo kto wie, a może akurat to jest to
Jak będziesz już mieć pewność, że tak to jest to, udało się ... to daj znać
Każda taka wiadomość cieszy.
reklama
nie mam pewności, oczywiście ze nie. Zrobie test, spróbuje umówić się do lekarza tak czy inaczej, bo takie długie cykle być nie mogą. Napewno dam znaćWiesz jeśli ostatnio miesiączka spóźniła ci się i przyszła 48dnia , skąd gwarancja że i teraz sie nie przesunęła.
Niemniej życzę pomyślnego wyniku przy obecnej sytuacji bo kto wie, a może akurat to jest to
Jak będziesz już mieć pewność, że tak to jest to, udało się ... to daj znać
Każda taka wiadomość cieszy.